06-20-2018, 03:57 AM
Long Pond obilo mi sie kilka razy o uszy, teraz wygooglowalem, ze destylarnia znajduje sie zaledwie kilkanascie kilometrow od destylarni Hempden, nalezy to tego samego wlasciciela i uzywa tej samej technologii
http://cocktailwonk.com/2017/12/long-po ... ation.html
Uitvlugt i Reimonenq to inna bajka - agricole rum. oni nie fermentuja melasy, tylko sok z czciny cukrowej.
wogole to z rumami jest bardzo po piracku.
nie istnieja zadne przepisy, ktore reguluja z czego maja byc robione, w jaki sposob, jakie dodatki posiadac, jak maturowane i.t .d. hock:
http://cocktailwonk.com/2017/12/long-po ... ation.html
Uitvlugt i Reimonenq to inna bajka - agricole rum. oni nie fermentuja melasy, tylko sok z czciny cukrowej.
wogole to z rumami jest bardzo po piracku.
nie istnieja zadne przepisy, ktore reguluja z czego maja byc robione, w jaki sposob, jakie dodatki posiadac, jak maturowane i.t .d. hock:
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky