10-31-2018, 12:19 PM
Dokładnie tak jak Bartek pisze. Ja też nie zauważyłem spadków. Oczywiście wiadomo też, że jeżeli ceny już są kilkukrotnie wyższe niż "wypadowa" ze sklepów kiedy były w retailu, zdarzy się cena nizza/wyższa w zależności od aukcji czy czasu (np. wakacje). Niemniej jednak na Karuizawach wręcz w ostatnich 4-6 miesiącach można zauważyc minimalny wzrost globalnie od czasu takiej głębszej stabilizacji.
W związku z tym, że świadomość rośnie, starsze butelki będą raczej rosły.
Natomiast faktycznie, chimeryczne zachowanie to jest raczej rzeczy typowo spekulacyjnych/komercyjnych wydawanych w ilościach po kiolka tysięcy butelek, które niby znikają ze sklepów pierwszego dnia po czym nagle pokazują się na aukcjach. Tutaj spadki są różne.
Tego springbanka 1978 piłem ostatnio właśnie w Niemcowei jak byłem. Na whiskbyase można zobaczyć moją ocenę, piękny był.
W związku z tym, że świadomość rośnie, starsze butelki będą raczej rosły.
Natomiast faktycznie, chimeryczne zachowanie to jest raczej rzeczy typowo spekulacyjnych/komercyjnych wydawanych w ilościach po kiolka tysięcy butelek, które niby znikają ze sklepów pierwszego dnia po czym nagle pokazują się na aukcjach. Tutaj spadki są różne.
Tego springbanka 1978 piłem ostatnio właśnie w Niemcowei jak byłem. Na whiskbyase można zobaczyć moją ocenę, piękny był.