Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Whisky Live Warsaw 2018
#55
cyt:
- Real bacon (in the form of rendered bacon fat) is pressure infused into our bourbon.
- In a steel canister, we add pressure to the bacon and bourbon causing the two to meld together.
- We freeze the bacon bourbon, causing the two to separate since alcohol doesn’t freeze and then we remove the solid fat.
- We filter multiple times, the last of which is a .4mm micron filter to ensure no fat sediment is in the final product.


Przemek Kopanczyk byl pierwszy:
viewtopic.php?f=19&t=1895
w rozmowie telefonicznej mowil mi jeszcze, ze probowal maturowac whisky w beczce po sledziach (serio), ale byl problem wlasnie z oddzieleniem tluszczu. powyzej jest gotowe rozwiazenie technologiczne, wiec moze na WLW 2019 jej sprobujemy.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości