06-17-2018, 07:29 PM
Długo nie pisałem ale to dlatego, że szukałem na rynku tych alkoholi.
W sieci sklepów auchan pojawił się dubliner zielony i czerwony.
Niestety o czarnym zapomnieli.
Drambuie podobno można kupić w sieci sklepów carrefour.
Niestety wybieram się zobaczyć dopiero jutro.
Wcześniej nie miałem takiej możliwości, ale na moje oko powinno być, bo wizualnie gdzieś już widziałem tę butelkę.
Jeśli macie jeszcze jakiś inny "zamiennik" do tych alkoholi to piszcie.
Chętnie spróbuję.
Generalnie ten aromat bardzo mi się spodobał.
Nie musi to być likier akurat, ale coś co jest w podobnym klimacie smakowym.
A powiedzcie mi jeszcze, jak na amatora przystało, czym się różni na przykład taki grant's od siebie.
To znaczy, czym się różni klasyczny czerwony od niebieskiego czy zielonego?
Czy te różnice w smaku są mocne, zdecydowane, wyraźne? Czy różni się to ledwo co aromatem?
Dla przykładu powiem, że piłem jack daniels'a - tego klasycznego i tego miodowego.
Tutaj różnica była ewidentna. To są zdecydowanie dwa różne trunki.
Jedno to whisky, a drugie w smaku ma bliżej do miodu pitnego (no może tylko trochę bliżej ;-).
Czy kupując różne butelki grants'a te różnice również będą tak drastyczne? Czy ja, jako amator nawet nie zorientuję się, że jest to coś innego?
Wybaczcie mi takie głupie pytanie.
W życiu wypiłem kilka różnych trunków, ale na co dzień piję bardzo mało alkoholu.
Jestem kierowcą i nawet gdybym chciał, to nie mam kiedy się napić.
Poza tym, traktuję alkohol raczej od święta.
Chciałbym poznać różne smaki, ale w takim tempie raczej marnie mi idzie.
Po pierwsze taka butelka jest dość droga, więc nie pozwolę sobie na kilkanaście butelek tylko po to, żeby skosztować łyk po każdej.
A druga sprawa jest taka, że jak już mam decydować się na coś innego to wolę wybrać coś zupełnie nowego niż kupować na przykład kolejną butelkę grants'a i cały czas kręcić się w koło tego samego.
No niestety smakosz ze mnie kiepski, a z drugiej strony lubię odkrywać różne smaki i aromaty.
Dubliner zasmakował mi dlatego, że ma taki "przydymiony" posmak, niczym dobre cygaro... i czegoś takiego bym szukał, bo to jest super.
W sieci sklepów auchan pojawił się dubliner zielony i czerwony.
Niestety o czarnym zapomnieli.
Drambuie podobno można kupić w sieci sklepów carrefour.
Niestety wybieram się zobaczyć dopiero jutro.
Wcześniej nie miałem takiej możliwości, ale na moje oko powinno być, bo wizualnie gdzieś już widziałem tę butelkę.
Jeśli macie jeszcze jakiś inny "zamiennik" do tych alkoholi to piszcie.
Chętnie spróbuję.
Generalnie ten aromat bardzo mi się spodobał.
Nie musi to być likier akurat, ale coś co jest w podobnym klimacie smakowym.
A powiedzcie mi jeszcze, jak na amatora przystało, czym się różni na przykład taki grant's od siebie.
To znaczy, czym się różni klasyczny czerwony od niebieskiego czy zielonego?
Czy te różnice w smaku są mocne, zdecydowane, wyraźne? Czy różni się to ledwo co aromatem?
Dla przykładu powiem, że piłem jack daniels'a - tego klasycznego i tego miodowego.
Tutaj różnica była ewidentna. To są zdecydowanie dwa różne trunki.
Jedno to whisky, a drugie w smaku ma bliżej do miodu pitnego (no może tylko trochę bliżej ;-).
Czy kupując różne butelki grants'a te różnice również będą tak drastyczne? Czy ja, jako amator nawet nie zorientuję się, że jest to coś innego?
Wybaczcie mi takie głupie pytanie.
W życiu wypiłem kilka różnych trunków, ale na co dzień piję bardzo mało alkoholu.
Jestem kierowcą i nawet gdybym chciał, to nie mam kiedy się napić.
Poza tym, traktuję alkohol raczej od święta.
Chciałbym poznać różne smaki, ale w takim tempie raczej marnie mi idzie.
Po pierwsze taka butelka jest dość droga, więc nie pozwolę sobie na kilkanaście butelek tylko po to, żeby skosztować łyk po każdej.
A druga sprawa jest taka, że jak już mam decydować się na coś innego to wolę wybrać coś zupełnie nowego niż kupować na przykład kolejną butelkę grants'a i cały czas kręcić się w koło tego samego.
No niestety smakosz ze mnie kiepski, a z drugiej strony lubię odkrywać różne smaki i aromaty.
Dubliner zasmakował mi dlatego, że ma taki "przydymiony" posmak, niczym dobre cygaro... i czegoś takiego bym szukał, bo to jest super.