Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dubliner czarny
#1
Witam,
na początek chciałbym powiedzieć, że jestem laikiem więc proszę o wyrozumiałość.

Odnoszę wrażenie, że większość laików, takich jak ja, nie widzi różnic w różnego rodzaju whisky.
Kiedy piłem czerwonego grantsa, jacka danielsa albo red label to gdyby nie etykieta, to w życiu nie wiedziałbym co jest co.
Podobnie jak wódka - dla wprawionego smakosza różnica jest wyczuwalna z zamkniętymi oczami, a dla laika wódka to wódka.

Ostatnio miałem przyjemność napić się czarnego Dublinera.
Na etykiecie pisało whisky-likier i był o mocy alk. 35%, czyli ciut mniej niż klasyczne whisky.
Trunek zdecydowanie słodszy i o bardzo specyficznym zapachu. Chyba migdały to były, ale nie mam pewności.
Niestety zakup czarnego Dublinera na polskim rynku mocno graniczy z cudem.
Próbowałem odnaleźć ten smak w whisky miodowym od jacka danielsa i jim beam, ale to zdecydowanie nie było to samo.

Czy ktoś z Was miał również okazję napić się tego trunku i czy ktoś może polecić coś co smakuje podobnie, ale innego producenta, co realnie można kupić w polskim sklepie za przyzwoitą cenę?

https://www.dublinerwhiskey.com/en-US/b ... es_usa.png
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości