01-11-2018, 03:33 PM
surykatka napisał(a):I twoja wypowiedź Pawle podsumowuje i kończy właściwie pokrótce tematbo taka jest prawda, a ubrac to mozna w pieknie brzmiace slowka - marketingowo efektywne. albo odpowiedz ogolna (jak powyzsza moja), albo referat na kilka tysiecy stron (co od czego zalezy i w jakim stopniu).
oczywiscie zawsze chetnie odpowiem na jakies konkretne pytanie, przeanalizuje okreslony przypadek.
edit:
odpowiem publicznie na pytanie z z PW.
3 lata to prawne wymagania dla szkockiej, a 300 lat w beczce - tak, oczywiscie przesadzilem/zartowalem. nie znam takiego przypadku w praktyce, ale czysto teoretycznie dla takiej typowej szkockiej SM dojrzalosc (w w/w moim pojeciu) by nastapila po 300 latach przy stabilnej (+- 25%) temperaturze w granicach -5-15'C (minus - podkreslam) i przewiewie okolo 10% miesiecznie. anioly w takich warunkach by wychlaly troche mniej niz polowe. powyzsze oczywiscie w ogromnym przyblizeniu/uproszczeniu, moge sie mylic o kilkaset lat
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky