Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
idealny sampling -Waszym zdaniem (?)
- 50ml dla rozlewającego "za robotę" jest jak najbardziej w porządku (Nie obchodzi mnie skąd ma butle, czy kupił w PL, Szkocji, na Seszelach czy dostał w rozliczeniu. I tak sam podejmuję decyzję czy chcę zapłacić za sampla tyle, za ile go wystawia. Będzie za drogo? Butla się pewnie nie zamknie. Będzie za drogo i mimo to się zamknie? Lucky you)
- termin realizacji? Im szybciej tym lepiej Smile A tak na poważnie to po zakończonym samplingu tydzień na wpłaty + tydzień na rozlew i pakowanie. Reasumując 2 tyg od zamknięcia samplingu jest chyba ok, chyba, że samplujący "znany jest" z częstego samplingu i może mieć w zanadrzu kolejne butle do rozlania to wtedy wpłata za zakończony i sample w depozyt.
- na buteleczce powinny być wszystkie dane to zidentyfikowania oryginalnej butelki + ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU (nie lubię specjalnie odpalać WB by sprawdzać tę informację) bez znaczenia jest dla mnie czy jest to wydrukowana etykieta, czy ręczne mazaje, byle schludnie i czytelnie.
- 50% ciekawe i smaczne Big Grin (coś innego, ale butla nie powinna rozczarować), 30% smacznie (wcześniejsze podobne edycje lub batche były ok) , 20% dla początkujących (czyt. chce się już tego pozbyć bo prędzej umrę niż wypiję całą butlę)
- 5/10 (max 50zł za 50ml) 7/10 (max 150 za 50ml) 9/10 takiej whisky jeszcze nie piłem, jak wypiję, to napiszę ile mógłbym za taką przyjemność zapłacić.
- info z Whiskybase jak najbardziej wystarczy, reklama jednak dźwignią handlu, więc jak samplujący chciałby by jego "oferta" była bardziej atrakcyjna fajnie jakby napisał parę słów o butelkach które rozlewa, nie wszyscy jesteśmy na bieżąco ze wszystkimi ciekawostkami odnośnie poszczególnych pozycji.
- Samplujący wystawiając butelkę powinien wybierać pozycję z którymi "chętnie się ożeni" w razie niepowodzenia samplingu
- Lepiej nie podawać do publicznej wiadomości kogoś, kto nie uregulował rachunku za zadeklarowaną whisky, różne rzeczy chodzą po ludziach. Korzystniej będzie rozwiązywać takie sprawy przez PW, niemniej, warto się 2 razy zastanowić czy mnie stać, lub inaczej, czy żona mnie nie zajeb** jeśli w tym miesiącu znowu przegnę pałę z budżetem na łychę.
- jeśli sampel jest "tani" to nie sprawdzam jego wartości na WB, jeśli jest "drogi" to sprawdzam czy jest tyle wart, chyba, że etykieta jednoznacznie na to wskazuje (stary wypust)

To chyba tyle...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości