Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
warto przeczytac
#8
PawelWojcik napisał(a):o sherry (bez whiskowej orientacji) na blogu naszych forumowych kolegow:
http://zinnejbeczki.com/sherry-sherry-r ... ic-sherry/
fajnie, ze sie im chcialo. chyba to najobszerniejsze opracowanie o sherry w jez. polskim. jesli sie myle, to poprosze linka Wink

Dzięki. Musiałem i tak sporo wyrzucić. Mam jeszcze w przygotowaniu cały proces produkcji, ale to są już takie szczegóły, że wątpię by przeczytało to więcej niż kilka osób Wink

PawelWojcik napisał(a):BDW: ostatnio o sherry w fokusie whisky kilka wartosciowych rzeczy napisal Ruben:
https://www.whiskynotes.be/2017/whisky- ... -industry/
niestety z tymi beczkami to wszystko prawda.

Dobrze opisanie, chociaż niczego nowego się nie dowiedziałem.
Też oglądałem te jasne beczki w Lustau, ale nie dali popróbować, a jestem ciekaw jak smakuje takie młode Oloroso do robienia beczek.
Co do współpracy z destylarniami, to są dwa podejścia:
1. Bodega wie co i gdzie wysyła. Te wszystkie o których Ruben pisał. W FdC, Tradicion, Tio Pepe, W&H potrafili mi powiedzieć gdzie i jakie beczki szły i generalnie trochę szczycili się tą współpracą.
2. "robimy beczki dla destylarni i coś tam, gdzieś tam wysyłamy" - no to wiadomo czego się spodziewać

PS. A te wszystkie manuale o starzeniu w beczkach powysyłaj do browarów, bo to w większości ignoranci Wink
ZInnejBeczki.com
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości