Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Whisky Live Warsaw 2017
czemu pomowienie? to ze tam sa rakotworcze substancje smoliste to 100%. prawdopodobnie sa ponizej normy, ale mialem nadzieje, ze robili analizy. przepisy unijne zabraniaja nawet wedzenia oscypkow w ten sposob.

przed chwila:
ja:
witam! czy robiliscie analizy Waszych wyrobow z wedzonych beczek na zawartosc rakotworczych substancji smolistych? czy macie certyfikaty?
Wolf:
Dzień dobry, Czy próbował Pan naszych trunków?
ja:
tak. ale prosze odpowiedziec na pytanie.
Wolf:
Proszę wybaczyć ale nie rozumiemy pytań w kontekście trunków, które nie podlegają takim badaniom.
ja:
podczas wedzenia czegokolwiek (w tym przypadku beczkek) rakotworcze substancje smoliste skraplaja sie na ich powierzchni i potem rozpuszczaja sie w destylacie. szkoda, ze tego nie rozumiecie.
Wolf:
Zatem idąc Pana tokiem rozumowania wszystkie trunki starzone w beczkach są szkodliwe. Pije Pan alkohol, który pod każdą postacią może być szkodliwy. Podobnie tak tytoń i jego wyroby. A także wędzone wędliny i mięsa, które są dopuszczone do spożycia. Proszę wybaczyć ale w takim razie co robił Pan na festiwalu whisky?
ja:
rownie dobrze mozecie moczyc beczki w arszeniku i pisac "trunki nie podlegaja takim badaniom". nie skyszalem, zeby kotos oprocz Was wedzil beczki. wedzenie otwartym dymem wedlin i mies jest zabronione.
Wolf:
Nie rozumie Pan w takim razie technologii produkcji wypalania i wędzenia beczek na świecie oraz produkcji torfowej i wędzonej whisky na świecie.
ja:
bzdura! to Wy nie rozumiecie. niech wedzi sie beczek, tylko slod. podczas destylacji szkodliwe substancje smoliste nie przechodza do destylatu.
Wolf:
Wykorzystuje Pan bardzo wybiórcze informacje i w żaden sposób nie polemizuje z faktami technologii, stosowanej w Irlandii, czy chociaż USA. Proponuję spotkać się kiedyś na żywo, zaprosimy naszego technologa i wszystko Panu wyjaśni.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości