10-09-2017, 02:51 PM
PawelWojcik napisał(a):IMO oni beda startowali od zera. nie maja przeciez niczego oprocz nazwy. czasy (technologia, zapotrzebowanie) zmienily sie na tyle, ze nie sa oni w stanie powtorzyc tych starych whisky. szanse na dobra whisky maja wiec identyczne jak inne nowe destylarnie.
oczywiscie plusem jest, ze to D, bo stac ich na przyzwoitych ludzi/sprzet, a i moze nie beda mieli potrzeby sprzedawania niedomaturowanej whisky (pieniadze dla takich firm sa dzis tanie).
Ciekawym jest też fakt, zasłyszane od"pewnego managera, pewnej destylarni", że np. nowy "The Macallan" nie powinien się nazywać "The Macallan" tak samo jak i pewnie nowa Brora, nie powinna być Brorą, bo będzie to przecież zupełnie inna/nowa destylarnia. Pewnie to pominą i będą wydawać whisky pod marką Brora.