Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ku chwale samplujących.
#35
Czy ktoś już próbował? Podzielcie się proszę wrażeniami. u mnie wpis o tej trójce już niedługo. Tymczasem Serge ocenił Laphroaiga i ja kompletnie się z nim nie zgadzam, a Wy? Swoją drogą ciekawe, czy gdyby sampling był po wpisie Sergea to byście zaryzykowali? Wink

Serge:
Laphroaig 10 yo 1996/2016 (50.6%, Specialty Drinks, Masterpieces, PX sherry butt, 516 bottles) Laphroaig 20 yo 1996/2016 (50.6%, Specialty Drinks, Masterpieces, PX sherry butt, 516 bottles) Two stars A masterpiece, ex-PX? But it comes in a Cognac bottle, so all is fine… Colour: deep amber. Nose: this reminds me of the Pinot Gris VT that my friend Olivier once made and matured in an ex-Brora hogshead. It’s really a winesky, or a whiskwine, or whatever, and guess what, this kind of works, but this equilibrium is very fragile. Leathery, cigary smoke, plus smoked raisins, burnt honey, and whatnot. With water: raisins and bits of leather crushed together and infused in Cognac. Like. Mouth (neat): some kind of syrupy peat… Well I could use this next time I have a flue. Liqueury wine, PX indeed, late harvest apple wine (something Canadian, and that’s good), some kinds of leathery and smoky walnuts… The whole’s really thick. With water: one of the sweetest smoky whiskies I’ve ever tried. Finish: long, very syrupy, perhaps a little cloying. Comments: I’m sure many friends have loved this, it’s just not my cup of malt. Too sweet for me. Pssst, the SWA should ban the use of PX. After all, they already banned paxarette. SGP:754 - 76 points.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości