Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
J.A. Baczewski Whisky
#11
Pocieszny napisał(a):Sprawiasz wrażenie pewnego tego co piszesz.
Zupełnie nie, podkreślam w notce że się nie znam na wpływie doboru środka na smak i tylko cytuję hipotezę o przedgonach.

Pocieszny napisał(a):To nie jest błąd produkcyjny ani skaza tylko co najwyżej cecha.
Mi to nie smakuje, zepsuło wszystkie te droższe Jamesony, więc nazywam to skazą.

Pocieszny napisał(a):Ta whisky wcale nie musiała zostać wydestylowana w Austrii. Mogła tam zostać zabutelkowana/kupażowana.
No ale wydestylowanie w Polsce i wożenie do Austrii na samo butelkowanie nie miałoby sensu logistycznego. W Austrii jest sporo osób i gorzelni doświadczonych w produkcji whisky jęczmiennej, więc stosuję tutaj brzytwę Ockhama i uznaję whisky za destylowaną w Austrii, póki nie pojawią się przeczące temu informacje.

Pocieszny napisał(a):Ustalenie proweniencji taniej whisky którą się handluje w bulkach jest z góry skazane na porażkę (vide marketowe marki własne).
Nie zawsze. Biedronkowy Grangestone jest nie tylko podpisany przez WG&S, ale i ma nazwę od parku przemysłowego gdzie Grant's ma zakłady Ailsa Bay i Girvan. Pod lidlową Glen Orchy podpisuje się Ian Macleod Distillers. Z kolei Tesco zleca "swoje" whisky grupie Whyte&Mackay, co można poznać po nie tylko podpisie Richarda Pattersona, ale też tym że np. "Tesco Highland Single Malt 12yo" to po prostu Dalmore 12yo, ten zapach i smak są tak charakterystyczne że potwierdza to każdy kto spróbował obu Smile

Pocieszny napisał(a):A karmel techniczny E150a wcale nie jest słodki
O karmelu wspominałem wyłącznie w kontekście koloru.
http://rudeduchy.pl/ - kolejny blog o whisky


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości