Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
J.A. Baczewski Whisky
#9
tomash napisał(a):Mam o tym notkę, to nie jest destylowane w Polsce: http://rudeduchy.pl/2017/03/15/baczewski-whisky/

Generalnie za ten sam hajs lepiej kupić podstawowego Jamesona: podobny styl i bez opisanego błędu produkcyjnego. Ale jako ciekawostkę nie zaszkodzi spróbować.

Sprawiasz wrażenie pewnego tego co piszesz.
To nie jest błąd produkcyjny ani skaza tylko co najwyżej cecha. Frakcję środkową można ciąć bardziej wąsko lub bardziej szeroko uzyskując bardziej lub mniej aromatyczny destylat. Poza tym związki, które mogą odpowiadać za aromaty gnilne, zepsute itd. takie jak jakieś indol, merkaptan, może jeszcze jakieś tiole to niekoniecznie są lotne związki w przedgonach.
Tyle co wiem z piwa, nie będę sią mądrzył. Tu więcej będzie wiedział PawelWojcik

Ta whisky wcale nie musiała zostać wydestylowana w Austrii. Mogła tam zostać zabutelkowana/kupażowana. Cholera wie to co jest. Ustalenie proweniencji taniej whisky którą się handluje w bulkach jest z góry skazane na porażkę (vide marketowe marki własne).
NIc nie wiemy i się nie dowiemy, więc lepiej nie gdybać, a tym bardziej nie brać czegoś za pewnik

A karmel techniczny E150a wcale nie jest słodki
ZInnejBeczki.com


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości