03-12-2017, 09:33 PM
Ja na festivalu pojawiłem się ok. 11.30, wtedy osób było naprawdę niewiele - 20-25 osób.
Mi akurat udało się spróbować tego Glendronacha 2003 - dla mnie bardzo dobry - problem taki, że była to mnie najlepsza darmowa whisky, a festival zacząłem od niej.
Darmowy był jeszcze m.in Sprinbank 12 CS - też bardzo dobry.
Po 12 tłum robił się coraz większy.
Byłem również na Masterclas Benriach - do spróbowania były :
Benriach 10
Benriach 10 Curiositas
Benriach 20
Benriach 1984 Tawny Port/Peated butelka 268 z 269
oraz całkowicie nowy Benriach bez żadnych informacji - nic - ma pojawić się w ciągu kilku tygodniu na rynku.
Był to mój pierwszy Masterclass więc nie mam niestety porównania.
Po skończeniu sampli można było wziąć "dolewkę" każdej whisky, wziąłem SC
Po skończonym Masterclass do odebrania był Benriach 12 Sherry.
Później przy stoisku Benriach spotkała mnie bardzo miła niespodzianka - przedstawicielka destylarni poczęstowała mnie Benriach 1975 SC Sherry Butt Peated. Moje doświadczenie jest bardzo daleko od tego co zaoferowała ta whisky - dlatego napiszę tylko że dla mnie rewelacja. Mam nadzieję, że ktoś bardziej doświadczony opisze tą whisky.
Po 17 tłum był już duży i coraz więcej osób po zbyt dużej ilości sampli .
Na następny festival również pojadę
Mi akurat udało się spróbować tego Glendronacha 2003 - dla mnie bardzo dobry - problem taki, że była to mnie najlepsza darmowa whisky, a festival zacząłem od niej.
Darmowy był jeszcze m.in Sprinbank 12 CS - też bardzo dobry.
Po 12 tłum robił się coraz większy.
Byłem również na Masterclas Benriach - do spróbowania były :
Benriach 10
Benriach 10 Curiositas
Benriach 20
Benriach 1984 Tawny Port/Peated butelka 268 z 269
oraz całkowicie nowy Benriach bez żadnych informacji - nic - ma pojawić się w ciągu kilku tygodniu na rynku.
Był to mój pierwszy Masterclass więc nie mam niestety porównania.
Po skończeniu sampli można było wziąć "dolewkę" każdej whisky, wziąłem SC
Po skończonym Masterclass do odebrania był Benriach 12 Sherry.
Później przy stoisku Benriach spotkała mnie bardzo miła niespodzianka - przedstawicielka destylarni poczęstowała mnie Benriach 1975 SC Sherry Butt Peated. Moje doświadczenie jest bardzo daleko od tego co zaoferowała ta whisky - dlatego napiszę tylko że dla mnie rewelacja. Mam nadzieję, że ktoś bardziej doświadczony opisze tą whisky.
Po 17 tłum był już duży i coraz więcej osób po zbyt dużej ilości sampli .
Na następny festival również pojadę