Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 x Glengoyne
Cytat:Może to jest trochę kwestia okrzepnięcia i nabrania doświadczenia. Ja sam zaczynałem nie tak dawno temu i brałem wszystko jak leci łącznie z podstawkami, ale po posmakowaniu tych 100 czy 200 edycji doszedłem do wniosku, że kolejna podstawka, nawet retro, wiele nie wniesie do mojego życia i dużo ciekawszą opcją jest wydać budżet na 100 ml kolejnej 10ki czy 12ki, przeznaczyć ten budżet na 20 czy nawet 10 ml czegoś ciekawego czy chociaż unikalnego. Może za jakiś czas będzie na forum więcej osób, które zrobią ten krok w przód.

.. mam identyczne przemyślenia, choć wiem iż są osoby które by dodały do tego spory komentarz.. ale to już inne forum, a może nie..
-bo trzeba bardziej przemyśleć selekcję
-czemu akurat te konkretne butelki
-szukajmy rokujących niezależnych
-a może z danego przedziału czasowego czy danego rocznika ktoś niezależny coś bardziej przemyślanego zabutelkował
-a w tej cenie można dokonać lepszej selekcji

.. itd.. sporo do planowania, rozmyślania i dywagacji :roll:

Cytat:Inną sprawą jest to, że spora część wyjadaczy nie bierze już tak aktywnego udziału w samplingach, jak to było jeszcze np rok temu.

..a to mnie akurat zastanawia, czyżby forum z lekka obumierało.. raczej na pewno, bo jak przejrzeć historię ostatnich miesięcy to niewiele się dzieje rzeczy sensownych, a dział samplingów pozostawia sporo do życzenia.
Sama administracja forum też nie bierze za bardzo udziału w dyskusjach, nawet tych delikatnie mówiąc prowokowanych

Może warto nad tym wszystkim trochę porozmyślać, inaczej takie skromne osoby jak ja.. czy wielu innych nie mają się chyba po co tu krzątać. I to nie jest tylko moja odosobniona opinia.. ale może o to by zapytać starych wyjadaczy, myślę iż mają sporo do powiedzenia w wielu kwestiach Sad
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości