Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co dzis na stole?
A ostatnio w piątek na rozgrzewkę przed pracowitym weekendem zabrałem na warsztat:

Pozycja: Glenfarclas 1990 Christmas Edition

Nos: nuty sherry,cytrus,banan ananas lekki cukier
Smak: Na jeżyku smak starzonego sherry dość przyjemne w odbiorze dodatkowe nuty świerzości trochę trawiastości
Ocena: 87 |100 - Pozycja ze średnio długim finiszem. na finiszu wyczuwalna lekka świeża trawa.

Pozycja: Glenfarclas 2004 for ANHA

Ocena: Mocne nuty młodego nie dojrzłego sherry.Po za tym trochę cukru cynamonu, pieczone jabka/śliwki
Smak: Wyczuwalne młode sherry lekkie nuty czekolady wraz z lekką kwaskowatościa. W smaku dominuje absolutnie alkohol
Ocena: 86 | 100 - Finisz dość długi lekka wyczuwalna w nim pikantność oraz pieprzność.

Pozycja: Mortlach 1994 CA

Nos: burbonowatość przechodzą w nuty jęczmienia oraz sodu z domieszką lekkich nut miodowych
Smak: złożony dość smak burbonu jednak trochę płaskawy. Na języku wyczuwalne nuty jęczmienia. Dodatkowo trochę pikantoności oraz cytrusów
Ocena: 88 | 100 - Finisz średnio długi przyjemnie smaki burbonowatoniści. Lekko rozgrzewający. Sądzę że warto skosztować sampla.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości