02-20-2016, 05:19 PM
Neptune napisał(a):eee, bez przesady, są dobre whisky do 200zł, które nawet doświadczona osoba chętnie wypije. Nie ucieszył byś się z butelki Ardbega 10, albo Glenfarclasa 15?
...
Nie napisałem, że nie ma dobrych whisky w tej kwocie. Tylko co to jest "dobra" whisky dla tego kogoś, kto wypił już bardzo dużo różnych i dobrych? Zabrakło w pytaniu wszelkich informacji w tej kwestii, co sprawiło, że jest to pytanie, na które zna odpowiedź jedynie ta osoba, o którą chodzi.
Ja osobiście muszę szczerze przyznać, że prezent w postaci wspomnianych przez ciebie butelek, naprawdę cieszy mnie średnio. To tak trochę jak sprezentowana 15ta biała koszula. Oczywiście szanuję to, że ktoś chciał mi zrobić prezent i bardzo cieszy mnie ten fakt, ale sam przedmiot prezentu w tym przypadku już mniej. A to po prostu dlatego, że wiem iż taka butelka pewnie tylko by stała i stała i stała. To oczywiście moje osobiste nastawienie.
Wiem, że powrót od czasu do czasu do podstawek, to nawet niezła "kalibracja" i sprowadzenie samego siebie na ziemię. Ja do tego jednak nie potrzebuję całych butelek. Do tego celu idealnie nadają się różnego rodzaju bary i knajpki, w których karta whisky najczęściej nie przekracza tego typu pozycji.