Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2-3 kwietnia Poznań Whisky Show
Tomek napisał(a):
ron napisał(a):A ja już się pogubiłem...
Dobrze, że ten festiwal jest w Poznaniu, czy nie ?
Czy problemem jest tylko to, że organizator jest Pan X ?
I jaki to ma wpływ na tą imprezę ? Czy tylko to, że przy okazji chce ubić interes ?
Z drugiej strony tolerujemy zachłanne destylarnie bo wciskają Nas-y, bo mają małe zapasy i coś chcą sprzedawać, a nie bardzo jest co...
A jak jest co to ceny są windowane do granic ... Balvenie 9YO DCS, Kininvie 25yo , Dalwhinnie 25yo z ostatniego Diageo ... i można tak dalej wymieniać

1. Bardzo dobrze że jest festiwal w Poznaniu.
2. Problemem nie jest to, że ogranizatorem jest Pan X.
3. Taki ma to wpływ na imprezę że nic z niej nie wyniesiemy - inne priorytety i zupełnie inna grupa docelowa.
3. To, że kasę na tym zrobi nie jest problemem. Prowadzi działalność gospodarczą i musi jakoś zarabiać. To w jaki sposób to robi to już etyka biznesu i każdy ją postrzega inaczej.
4. A kto powiedział, że tolerujemy zachłanne destylarnie? Jak najbardziej krytykujemy. Był ostatnio test NAS oraz starych i nowych podstawek. Wiemy za co je krytykujemy Smile

OK, to już wszystko rozumiem.
Ale sam chyba Ty napisałeś, że nie ma u nas rynku na to co jest na zachodnich festiwalach - tak więc niech będzie to co da się zrobić i tyle...
Zawsze jakaś wartość dodana - można spróbować jakichś nowości i stwierdzić: "Nadal jest to okropne", albo "Jeszcze gorsze niż poprzednik" i tyle...
A co do pkt.3 to z tego co rozumiem Pan X wciska jakieś swoje wynalazki za wygórowane pieniądze za pomocą marketingu wszelkiej maści... Dobrze zrozumiałem ?
Etyka biznesu... hmmm... śliski temat...
Skoro Pan X znajduje chętnych na swoje produkty to chyba jest OK... Ty nie będziesz przecież jego klientem z wymienionych względów.
Jak napisano nie jest altruistą, tylko chce maksymalnych zysków...
Ostatnio dużo było na temat tzw."sprawiedliwego kursu franka" . Czy powinna się tez pojawić "sprawiedliwa cena whisky" ?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości