07-29-2015, 11:20 AM
Cytat:moim zdaniem nie zawsze decyduje kwestia ceny, niekiedy dany zjadacz whisky nie jest jeszcze gotowy na to by spróbować czegoś 40-letniego, wydaje mi się, że do tego jak do wielu innych rzeczy trzeba dojrzeć oczywiście można rzucić się na tego typu wypusty ale czy aby na pewno wszyscy jesteśmy gotowi do tego by taki docenić tak naprawdę, gdy się próbuje czegoś w ilości 25 ml trzeba naprawdę być osobą mocno wyrobioną żeby od razu wyczuć wszystkie ahy inaczej to tylko pozycja ,,odhaczona" , na forum jest wiele osób na różnym poziomie wtajemniczenia bez wątpienia za jakiś czas sięgną/sięgnę po tego typu rarytasy - oczywiście można robić ,,zapasy" na przyszłość pozostaje też kwestia preferencji przecież wszyscy mamy ulubione whisky (jak ja czyli Springbank w tym samplingu poprosiłem surykatkę o 100 ml nie znając nawet ceny i dosłownie płacząc odstąpiłem 50 ml chcąc by ktoś jeszcze był szczęśliwy, więc Surykatko skoro nie wiem czy aby w dalszym samplingu nie przewidziałeś kolejnych 6 butelek Springbanka to wstrzymuję się z decyzjami co do innych butelek) - trochę się rozpisałem ale właśnie zacząłem urlop
Wszystko się zgadza, ale ja już o tym pisałem i rozmawiałem z ludzmi naprawdę nie raz
Po południu wrzucę kolejne butle, bo teraz nie mam jak