Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glenfiddich
marcin s napisał(a):Znam opinie wielu osób na tej marki że jakość nie idzie w parze z ceną
ale co z obecnych wypustów jest godne uwagi że można spróbować

i co sądzicie o podstawkach 12, 15. 18 a konkretnie o tych butelkowanych powiedzmy w latach 2010/2011 a obecnych czy jest różnica w jakości?

wg mnie cały czas trzymają ten sam poziom. Niezbyt wysoki ale i tak uważam, że to idealny zestaw dla początkujących. Raz, że cena a dwa: dostępność. Choćby w dyskontach. Wielu znajomych zaczynało od Glenfiddicha i podejrzewam, że na forum nie jeden z Was też rozpoczął przygodę z SM od zielonej dwunastki. Jak sie mnie ktoś pyta jaką SM kupić jako pierwszą to wskazuje właśnie Glenfiddicha 12. Oczywiście są lepsze w tej cenie ale szukanie po sklepach może zniechęcić.

Wracając do pytania: osobiście nie jestem fanem marki, wręcz przeciwnie: nie przepadam za ale doceniam za marketing, stare wypusty i dostępność i własnie jako start dla poczatkujących. 12,15 i 18 to produkcja na potęgę... fabryka. Niewiele jest więc w stanie się zmienić, trzymają w miarę równy poziom.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości