Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie piwa polecacie?
Tak w ramach ciekawostki - dwa tygodnie temu, na majówkę, byłem we Lwowie, gdzie na samym rynku znajduje się browar restauracyjny Prawda. Słyną oni z dosyć mocnego wspierania swojej armii własnymi wyrobami, czego przykładami mogą być piwa takie jak Obama Hope, czy Frau Ribbentrop (to z Merkel). Najpopularniejsze ich piwo zwie się Putin Huilo, co na polski przekłada się jako Putin chuj. Wszystkie te piwa są dostępne w zawrotnej jak na Ukrainę cenie 18 UAH za 0,33L. Czyli przy obecnym kursie jakieś 3zł.
Browar specjalizuje się w stylach belgijskich. I tak - piwo z Merkel to witbier, piwo z Obamą to belgian stout, a z Putinem to belgian strong. Nawet całkiem smaczny muszę przyznać. Z tego co pamiętam mieli jeszcze w ofercie belgian blond i tripla.
Swoją drogą - jeśli ktoś kiedyś zawita do Lwowa (gorąco polecam) - można iść tam na obiad. Oprócz piwa dają wyśmienite jedzenie, a wieczorem są występy live. No i przy obecnych cenach, za dwudaniowy posiłek + 3 piwa płaciłem jakieś 25zł.

Gdzieś w szafce mam jeszcze ze 3 piwa przywleczone do Warszawy z tego browaru, więc jak ktoś będzie chciał obejrzeć, to mogę wrzucić. Smile

[Obrazek: IMG_1603.jpg]
[Obrazek: IMG_1604.jpg]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości