03-23-2015, 11:29 PM
Petrus Gouden Tripel 7/10
Pianka- średnia, szybko się redukuje, pozostaje niewielka warstewka
Zapach- świeży, miód lipowy ,misie haribo, kandyzowane owoce
Smak-czuć bąbelki gazu, posmak drożdzy, zdecydowane chmielenie, goryczka
Barwa- blado-złota, zawieszone mnóstwo drobinek
Uwagi- 7,5%alc., górna fermentacja, 8-12st.C
Petrus Oud Bruin 6,5/10
Pianka- niewielka, szybko znika
Zapach- octowy, winny
Barwa- brązowo-rubinowa
Smak- winne i octowe nuty ale bardzo łagodnie zaznaczone, idące w kierunku rodenbacha, przyjemne w smaku
Uwagi: 8-12st., Old Brown, alc.5,5%, górna fermentacja, dojrzewa 20mies. w dębowych beczkach
Petrus Speciale 6/10
Barwa- jasna, bursztynow-herbaciana
Pianka- znikoma, natychmiast znika
Zapach- stara beczka, skórki od chleba
Smak- chmielenie nadające specyficzny posmak, suchość jak dla mnie pochodząca z ryżu.. nie wiem czy tu był użyty? ..
Uwagi: 5,5%alc., górna fermentacja, 6-10st.C
Pianka- średnia, szybko się redukuje, pozostaje niewielka warstewka
Zapach- świeży, miód lipowy ,misie haribo, kandyzowane owoce
Smak-czuć bąbelki gazu, posmak drożdzy, zdecydowane chmielenie, goryczka
Barwa- blado-złota, zawieszone mnóstwo drobinek
Uwagi- 7,5%alc., górna fermentacja, 8-12st.C
Petrus Oud Bruin 6,5/10
Pianka- niewielka, szybko znika
Zapach- octowy, winny
Barwa- brązowo-rubinowa
Smak- winne i octowe nuty ale bardzo łagodnie zaznaczone, idące w kierunku rodenbacha, przyjemne w smaku
Uwagi: 8-12st., Old Brown, alc.5,5%, górna fermentacja, dojrzewa 20mies. w dębowych beczkach
Petrus Speciale 6/10
Barwa- jasna, bursztynow-herbaciana
Pianka- znikoma, natychmiast znika
Zapach- stara beczka, skórki od chleba
Smak- chmielenie nadające specyficzny posmak, suchość jak dla mnie pochodząca z ryżu.. nie wiem czy tu był użyty? ..
Uwagi: 5,5%alc., górna fermentacja, 6-10st.C