Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glendronach i rozmiar beczek
Szan napisał(a):...

Malthead - atrybuty które podałem, są zaznaczone w formie ikonek, czy też obrazków. W załączniku jest zrzut ekranu z whiskybase z zaznaczoną ikonką która oznacza 'cask strength'. Generalnie w tym przypadku możemy chyba spokojnie przyjąć, że te wypusty to Cask Strength, no bo (tak na chłopski rozum) chyba bez sensu jest rozcieńczać do poziomu 49,8% (albo 51,3% czy 53,8% itd) zamiast do jakiejś okrągłej wartości.

Ikonki na stronie WB mają charakter bardzo ogólnikowy i w naszym konkretnym temacie oznaczają jedynie, że przedmiotowy wypust posiada większą moc. Sam opis do ikonki jest de facto nawet błędny ponieważ na etykietach butelek (sprawdzałem w domu) nie ma żadnych wzmianek o CS - jest to poniekąd również potwierdzeniem tego, że nie wszystkie informacje na WB są wiarygodne, bo uzupełniają je użytkownicy - pisali o tym inni.

Co do rozcieńczania, to nie do końca się zrozumieliśmy. Oczywiście, że raczej nikt nie chce rozcieńczać whisky do takich nieokrągłych poziomów. Ja miałem raczej na myśli dolewanie wody w celu uzupełnienia zawartości beczki.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości