Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki
K@mil napisał(a):83 to ja Big Grin

Cubus, jaki piękny Benek do wypicia: http://www.htfw.com/scotch-malt-whisky/ ... 5-year-old

a no ładny i cena znośna w sumie.

Widziałem Karuizawy 1984 - byłby to wspaniały prezent. Kto mi kupi? :lol: :lol:

Długo myślałem o tym, że zawężam sobie wybór dość mocno ale biorąc pod uwagę fakt, że nie chcę poprzestać na tej jednej butli i w przyszłości kupować w miarę możliwości następne to chyba wolałbym pozostać przy 30latkach. Na chwilę obecną Na górze listy jest Caol Ila 30 Artist a potem sam nie wiem. Będę pewnie jeszcze kilka tygodni robił rozeznanie zanim podejmę decyzję ostatecznie. Smakowo nie jestem opity na tyle by samodzielnie wybrać coś z takiej półki cenowej. Mam za sobą podstawki i trochę średniej półki cenowej. Tak więc zakup jest trochę w ciemno. Dlatego założyłem ten temat by uzyskać trochę pomocy w wyborze. Łatwo jest wydać kilka tysięcy na whisky ale właśnie niech to będzie dobry zakup.

Nie chciałbym jednak odkładać zakupu do czasu gdy będę miał za sobą jakieś rewelacyjne whisky. To ma być prezent który w sumie powinienem kupić parę miesięcy temu. A jak już będę opity to z pewnością znajdę inne butelki Big Grin
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości