02-15-2015, 08:59 PM
Bartosz, bardzo się cieszę, że zaproponowałeś taki sampling, i że jest odzew - widzę, że są realne szanse, że dojdzie do skutku. Cieszę się ponieważ od jakiegoś czasu wręcz marzyłem m.in. o takim samplingu, właśnie Glenfarclas Family Cask. Niestety codzienna "pogoń za chlebem" powodują, że po prostu sam nie mam czasu aby się do tego zabrać. Poza tym przyznam, że sam jeszcze raczkuję na rynku whisky. Mam tu na myśli, że nie orientuje się w cenach, nie wiem w jakich sklepach internetowych szukać, na jakie strony aukcji zaglądać, nie mówiąc już o śledzeniu aukcji. Od dawna planuje zabrać się za zdobycie większej świadomości gdzie i za ile warto kupować. Z biegiem lat i budżet i apetyt na spróbowanie rarytasów rosną. A za jakiś czas może się okazać, że rarytasy już wypite, kurzą się na półkach kolekcjonerów / inwestorów albo po prostu cenowo nie dostępne.
Zdecydowanie od dłuższego czasu chodzą mi po głowie również chęć spróbowania naprawdę starszych wypustów, kilkudziesięcio letnich. Oczywiście wiem, że są akcje typu Whisky Legend, które o ile się nie mylę organizuje jeden z naszych forumowych kolegów, ale znowu brak czasu aby się wybrać.
No i do tego wszystkiego dochodzi jeszcze dylemat czy postawić na bardziej wiekowe wypusty ale mniej przekrojowo czy raczej skupić się na jakimś młodszym roczniku ale bardziej przekrojowym samplingu. No ale tutaj zdaję się już na Twoje doświadczenie i Twojego doradcy Daniela
i tak wezmę to co zaproponujesz
Z drugiej strony na co mi zegarek, jeżeli ma mi tylko jeszcze dobitniej pokazywać, że nie mam czasu na ulubioną whisky
Tak więc trzymam kciuki za powodzenie akcji i czekam z niecierpliwością na dalsze szczegóły.
Zdecydowanie od dłuższego czasu chodzą mi po głowie również chęć spróbowania naprawdę starszych wypustów, kilkudziesięcio letnich. Oczywiście wiem, że są akcje typu Whisky Legend, które o ile się nie mylę organizuje jeden z naszych forumowych kolegów, ale znowu brak czasu aby się wybrać.
No i do tego wszystkiego dochodzi jeszcze dylemat czy postawić na bardziej wiekowe wypusty ale mniej przekrojowo czy raczej skupić się na jakimś młodszym roczniku ale bardziej przekrojowym samplingu. No ale tutaj zdaję się już na Twoje doświadczenie i Twojego doradcy Daniela

malthead napisał(a):rozbieżność co do gotowości wydania pewnej wysokiej sumy na sample (czyli np. telewizor za 8tyś jest ok, whisky za 8tyś nigdy w życiu)Malthead, śwęta racja. Odkąd świat whisky SM mnie wciągnął odkładam zakup wymarzonego zegarka

Tak więc trzymam kciuki za powodzenie akcji i czekam z niecierpliwością na dalsze szczegóły.