Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glenfarlas.. PE za jakiś czas
Wstępnie temat zainteresowanych ogarnięty, teraz tylko sprawa w miarę przemyślanego wybrania butli. Zaprzęgłem do pomocy nieocenionego jak zawsze Daniela, żeby mnie wspomógł swoją wiedzą whiskową w tym przedsięwzięciu.
Ponieważ Glenfarclas specjalizuję się w beczkach po sherry i świetnie mu to wychodzi.. więc i na takich spoczniemy, nie będziemy wchodzić w bourbony.
Nie zahaczymy też o IB raczej ponieważ w wypustach OB jest naprawdę ciekawy wybór.
Postaramy się też jakąś kalibracyjną rozbiegówkę dobrać do kompletu sampli.
Na pewno nie uda się zrobić zbyt obszernego przekroju ze względu na sporą logistykę zakupową i związanego też z tym potem cenowo zestawu sampli. Trzeba też pewnie będzie odpuścić grubasy, bo ich ceny nawet przy super cenie zakupu i tak przy podziale na sampla mogą przyprawić o ból głowy.
Prawdopodobnie będzie też trzeba ograniczyć sample do 50ml, bo jak się potwierdzą wstępnie deklarowane ilości to może nie starczyć co poniektórych butli.

Ale żeby nie ględzić pewnie po weekendzie wrzucę pierwsze linki z propozycjami i zobaczymy.
Myślę że będzie świetna zabawa. Jeszcze taka uwaga jak ktoś upatrzy gdzieś ciekawą butle w dobrej cenie i chciałby ją dołączyć do samplingu to proszę dać znać, tylko niech poczeka na nasze propozycje żeby przypadkiem się nie dublowało.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości