02-13-2015, 10:44 PM
Przynajmniej w Warszawie te butle są od jakiegoś roku w każdej Żabie i każdym Fresh Markecie.
A Toporek przyopmina jankesa, bo również użyto w nim amerykańskiego chmielu. Tylko, że Toporek jest lagerem, a Jankes - American Pale Ale, piwem górnej fermentacji.
Niestety ostatnio wykryłem z nim dosyć mocną żelazistość.
Walkirię piłem raz i szczerze mówiąc więcej nie zamierzam. Daje mydlinami, jest mdła i ohydna. Żywiec Białe 10x lepsze, a Kormoran Witbier kolejne 10.
A Toporek przyopmina jankesa, bo również użyto w nim amerykańskiego chmielu. Tylko, że Toporek jest lagerem, a Jankes - American Pale Ale, piwem górnej fermentacji.
Niestety ostatnio wykryłem z nim dosyć mocną żelazistość.
Walkirię piłem raz i szczerze mówiąc więcej nie zamierzam. Daje mydlinami, jest mdła i ohydna. Żywiec Białe 10x lepsze, a Kormoran Witbier kolejne 10.
