02-13-2015, 09:22 AM
Jezeli chodzi o mnie to bardzo lubie sobie usiąść w letni wieczór na balkonie z dramem dobrej SM i cygarkiem (oczywiście handmade). Ja też preferuje Dominikańskie od Kubańskich, ale tylko dlatego, ze są łagodniejsze. Czy lepsze hmm, pewnie temat do długiej dyskusji
. Dla mnie kubańskie (typu Cohiba, Montecristo czy Partagas) są zbyt ostre i za bardzo mnie drapią w gardło. Ale może to dlatego, że aż tak dużo nie palę
. Ogólnie polecam spróbować, jeżeli chodzi o mnie nie przeszkadzają w degustacji szkockiej jak mówią niektórzy.
Co do zakupów oczywiście internet. Jest forum o którym pewnie większość wie (było chyba nawet kiedyś porównywane do naszego w jakiejś dyskusji). Sklepy internetowe, polecane przez branżowych forumowiczów, posiadają cygara dobrze przechowywane (odpowiednia wilgotność, co jest bardzo ważne), oraz zawsze jakiś gadżecik lub darmowe cygaro dołożą
. Dla mnie kubańskie (typu Cohiba, Montecristo czy Partagas) są zbyt ostre i za bardzo mnie drapią w gardło. Ale może to dlatego, że aż tak dużo nie palę
. Ogólnie polecam spróbować, jeżeli chodzi o mnie nie przeszkadzają w degustacji szkockiej jak mówią niektórzy.Co do zakupów oczywiście internet. Jest forum o którym pewnie większość wie (było chyba nawet kiedyś porównywane do naszego w jakiejś dyskusji). Sklepy internetowe, polecane przez branżowych forumowiczów, posiadają cygara dobrze przechowywane (odpowiednia wilgotność, co jest bardzo ważne), oraz zawsze jakiś gadżecik lub darmowe cygaro dołożą