Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1. Spotkanie Forum SmakWhisky 10.04.2015 - Warszawa
menran napisał(a):Butelki miały być do 300 bo to jest spotkanie forumowe nie degustacja i są tylko dodatkiem do świetnej atmosfery jaka będzie Wink
Z drugiej strony butelki po 600 są często samplowane na forum i dostępne . Na te do 300 raczej rzadko spoglądamy i jest okazja do zrobienia naprawdę sporego przeglądu tanich IB.
I wydaje mi się ze jest to ciekawsza opcja na spotkanie a nie degustacje .

Moim zdaniem to nie robi różnicy czy spotkanie forumowe czy degustacja. Spotykamy się przecież m.in. (a może głównie) z powodu whisky. Można się więc spotkać całkowicie swobodnie i pogadać przyjemnie sącząc jakąś dobrą (albo nawet bardzo dobrą) whisky nie robiąc z tego "oficjalnej" degustacji.

Jest jeszcze jeden aspekt. Kupując 7 butli (przy 14 osobach) na każdego wypada 14 sampli po 50 ml (!), co jest dość sporą ilością wg. mnie. Przy jednej butelce na osobę najprawdopodobniej każdemu zostanie ok. połowy w butelce. Pół biedy, jeżeli trafi się na coś niezłego. Ale co z tym zrobić, jeżeli smakowo będzie średnio. W takiej sytuacji ca. 150 PLN poszło kazdorazowo w błoto.

Rafał podsunął fajny pomysł. Mogli byśmy ustalić, że na każdym spotkaniu (mam nadzieję, że będzie to nie rzadziej niż 1 x w roku) będziemy robić "przegląd" jakiegoś IB. Mieli byśmy tym samym każdorazowo fajne motto mniejszą trudność z wyszukiwaniem butelek.

Myślę, że jest to warte przemyslenia.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości