Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co z tą whisky ?
Jaka bańka ? O czym wy piszecie ? Powtarzacie jeden za drugim ze bańka pęknie ale nikt nie napisze o skutku i przyczynie ?
A może o czymś nie wiem i ktoś mnie oświeci ? Może zaczną od razu produkować 40YO na tony ? A może napompują z jakiegoś źródełka ?
To nie złoto ani ropa naftowa ze można rynek zasypać i ceny spadną , myślicie ze jak moda na SM przeminie to ceny spadną ? :lol:
A może Brory , Port Elleny , Karu i inne na każdym rogu po 20£ będą sprzedawali ? No zapomniałem ze tego jest tak dużo Wink starczy dla wszystkich Big Grin

Tomek napisał(a):Albo to zadziała w drugą stronę. Bańka się kończy, więc wszyscy trąbią, że trzeba kupować i naciągają ostatnich jeleni. Jak wszyscy mówią, że w coś warto inwestować, to wiadomo co trzeba zrobić...

I o to Tomku chodzi , tak samo bylo i jest ze zlotem . Krzyk banka pęka wszyscy sprzedają , panikują tracą fortuny i zapominają o tym ze może leżeć i jeść nie wola .
Lepiej sprzedać z małą strata niż czekać i stracić wszystko. Wink Ale wtedy są tacy co kupują tanio i poczekają na wzrosty ceny . Ale tego porównywać nie możemy.
Nie możemy porównywać rynku whisky z innymi rynkami (no chyba ze dzieła sztuki). Bo nikt dziś nie jest w stanie zasypać rynku butelkami starej whisky czy wypustami zamkniętych destylarni . Zawsze znajdzie się ktoś kto kupi teraz i za 50 lat, bo nie jest to produkt masowy (butelki inwestycyjne) każdy jest inny i nie powtarzalny własnie jak dzieło sztuki.
I jeszcze jedno , jak ktoś kupuje dzieło sztuki to wiesza na ścianie... nie zjada Big Grin A butelki kupowane na rynku wtórnym w wiekszosci są wypijane i nie wracają . Jest ich coraz mniej.
Niech pęka sprzedawajcie ja kupie i poczekam . Wink
Pozdrawiam Grzegorz

[Obrazek: MFW+drinking+whisky+Apple+Juice+_420e695...05c4f8.gif]

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ">http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ</a><!-- m -->
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości