Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co dzis na stole?
Trochę podstawek wypróbowanych
1) http://www.whiskybase.com/whisky/663/gl ... e-original - najłagodniejsza whisky jaką zdarzyło mnie się pić (może tylko Bushmills może się równać Wink), lekka słodycz z pomarańczą i wanilią, finisz raczej płaski, ale za to delikatny. To chyba najlepszy wybór jak chce się komuś zaszczepić whisky.
2) http://www.whiskybase.com/whisky/1/balvenie-doublewood - w zapachu całkiem nieźle wyczuwalny dąb i sherry, natomiast w smaku już tak dobrze nie jest. Lekko słodka, owocowa i w sumie tyle. Finisz krótki.
3) http://www.whiskybase.com/whisky/51469/ ... 6-year-old - a tą jestem zachwycony jak porównam cena/jakość :mrgreen: zapach zdecydowanie torf, skóra, gdzieś w tle przebijający się owoc. W smaku super - dym, torf i lekko przebijający się słodki posmak. Finisz długi, mocno rozgrzewający Wink
4) http://www.whiskybase.com/whisky/1884/a ... three-wood - a to spróbowałem związku z niesamowitym zapachem - wiśnie, toffi, czekolada, karmel, niestety w smaku wszystko to gdzieś zostało utracone Sad Była tak ostra, ze całe te nuty zostały gdzieś daleko w tyle. Bardziej jakbym pił whisky z chilli Tongue Finisz krótki, równie ostry. Rozczarowanie.

A teraz trzeba wyleczyć gardło Sad by w święta móc się już napić porządnych trunków z samplingu z forum 8-)
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości