Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jestem początkującym - co warto zatrzymać i co kupić?
Dziękuję za odpowiedź. O takie ogólne informacje mi właśnie chodzi Smile
Postaram się więc atrakcyjne cenowo butelki nabywać i odkładać do testowania. Może właśnie po dwie trzy różne by ocenić destylarnie, region. Zobaczymy co znajdę i za ile.
Bowmore Small Batch - mam go za 100. W sumie mam trzy bo jedną kolega chciał i czeka aż sobie odbierze. Drugą zachowam na czas jakiś i może sobie w przyszłości sprawdzę czy to nadal będzie smakowało.
Ardbegi jak tak patrze to rzeczywiście pełno ich wszędzie. Ciekawe... nikt nie pije Smile myślałem, że ich ilość wynika z popularności marki ale chyba warto to przemyśleć ponownie.

Widzę, że Signet jest często krytykowany. A mi dość mocno zasmakował. Cena jest wysoka i może to powód. Czy to mój zły gust lub jego brak i nieznajomość tematu?

Co do chęci posiadania... To wiąże się z tematem przechowywania otwartych. Smak whisky - to priorytet. Chciałbym więc dla przyjemności posiadać parę butelek otwartych do sączenia wieczorową porą nie wiem jednak (wracając do pierwszego posta) czy można tak latami trzymać pootwierane butle. Chciałbym więc mieć by pić ale też mieć by stały i się dobrze prezentowały a jeśli któraś miałaby zarobić na siebie to wspaniale. A jak nie to z chęcią wypiję.

Przede mną daleka droga widzę Smile

Jeszcze jedna rzecz mnie interesuje bo od jakiegoś czasu przeglądam sklepy z whisky. Gdzie warto kupować bo ceny z reguły dobre?
Czy aukcje? Prowizje są wysokie więc pewnie najlepiej w kilka osób?
Czy sklepy online w Polsce - widzę czasem promocje niezłe ale jak porównuje z zagranicznymi...
Sklepy w Europie. UK, DE, CZ - ceny atrakcyjne ale przesyłka no i zależność od kursu.
Dom Whisky Jastrzębia Góra - świetne miejsce ale ceny mają astronomiczne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości