Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co dzis na stole?
surykatka napisał(a):Ja na oceny na WB patrzę tylko głównie z powodu linków żeby butle odszukać.To jest oczywiście dyskusja na oddzielny temat, ale ja nie specjalnie dowierzam tym oceną.Gdyby tam było więcej ocen osób z tego forum czy BOW to pewnie bym zmienił swoje poglądy
Poza tym najważniejsze żeby to nam smakowało i tyle...bo co z tego że na WB będzie np. 92/100 jak nam nie będzie smakować :roll: Poza tym to dobrze,że czasami różnimi się nawet znacznie ocenami tak wogóle, bo na tym chyba też urok whisky polega

Cytat: I żałuję bo się już trochę fajnych wynalazków uzbierało a kilka fajniutkich już prawie do mnie jedzie (np. Glendronach 1996 SC # 1482 Kierzek Berlin 52,9% PX czy GLENDRONACH 1995 SC #1732 WHISKY IN WIESBADEN 54,6% PX), ech...

Dobrze robić notatki, ja tak dopiero od niedawna czynię. Fajnie,że będziesz miał okazję spróbować CS od GD, zobaczymy co wtedy powiesz o tej wersji o której dyskutowaliśmy. A propo próbowałeś Glendronacha 21YO Parliament:
http://whiskybase.com/whisky/53238/glen ... parliament

Z ocenami (szczególnie) na Wb masz rację. Ja, jeżeli w ogóle, sugeruje się czasem ocenami osób na WB, które np. identycznie oceniły kilka róznych whisky jak ja. Wtedy wiem, że nie walą jakiś ocen z kosmosu. Albo np. osób, które już sporo przetestowały. Jest kilka takich osób, które przy dobrych pozycjach często się przewijają. Wiadomo, że smaki i gusta są różne, ale o dziwo w przypadku whisky wg. mnie ogólnie rzadko pojawiają się drastyczne różnice. Wiadomo też, że forma dnia, poziom odwodnienia organizmu, potrawy zjedzone wczesniej itd. też odgrywaja rolę. Czasem wiekszą, czasem mniejszą.

Kurde, temat rzeka naturalnie. Będę musiał zacząć to skrupulatnie dokumentować, bo dotychczas robiłem to powiedzmy tak na "roboczo". Nazbierało sie tego już dość sporo bo tak z 2-3 lat, więc będzie to trzeba jakoś ogarnąć.

Parliamenta oczywiście degustowałem. mam jeszcze pół flaszki w barku. Tak z pamięci postawił bym go wyżej niż tego Platinum'a. Natomiast przyznam, że Platinum smakował mi lepiej niż Allardice i pozostałe.

Niech to, muszę naprawdę wygrzebać te wszystkie natatki.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości