Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co dzis na stole?
U mnie dzisiaj Dufftowny:

1984 MOS http://www.whiskybase.com/whisky/55394
nos: lakier, rozpuszczalnik (coś jak w Ben Nevisach), trochę wanilli i pieprzu, miód, gruszka - ogólnie całkiem nieźle
smak: początek łagodny owocowy, a potem silne uderzenie pieprzu i chili
finish: początkowo dość słodki, jabłkowy a potem trochę gorzkawy
Ocena: 5 (aromat +0,5pkt)
1979 CA http://www.whiskybase.com/whisky/53688k
nos: lakier (ale intensywniejszy od poprzednika), ewidentny wpływ beczki po sherry - czerwone owoce, rodzynki w spirytusie, miód pitny
smak: czuć trochę brak mocy, kwaśny i pieprzny zarazem, powracają czerwone owoce, konfitury, dość wytrawny
finish: znowu konfitury i miód, ale na koniec trochę gorzki - może trochę za długo przeleżał w beczce
Ocena: 5,5

Ogólnie spodziewałem się więcej po tych Dufftownach. Został jeszcze jeden do sprawdzenia, ale to trochę później. Jak on też nie wzniesie się wyżej, to chyba nie ma czego szukać w tej destylarni.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości