Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stowarzyszenie ?
kraks napisał(a):
Hazelburn napisał(a):Według mnie główną korzyścią dla członków będzie to, że będziemy formalnie zorganizowaną grupą ludzi , a to w przypadku jakichkolwiek zakupów jest wielka siła.

Co do tych zakupow, czy rzeczywiscie jest tak duza roznica przy negocjowaniu zamowienia, kiedy zamawia sie X butelek dla formalnego stowarzyszenia, w porownaniu do takiego samego zamowienia dla nieformalnej grupy ludzi np forum?

Według mnie jest spora różnica. Ja mam na myśli głównie kontakty zagraniczne, do mnie zgłosił się ostatnio klient z Dani i okazało się , że robi zakupy dla swojego stowarzyszenia, kupuje dużo, negocjuje ceny , ja tylko z nim rozmawiam o cenach i jest porządek. Poza tym dochodzi też sprawa prestiżowa, to po prostu się nie godzi aby w Polsce nie było takiego stowarzyszenia Smile , na różnych festiwalach poznałem ludzi, którzy należą do swoich stowarzyszeń, mają swoje loga na koszulkach, spotykają się regularnie w swoim gronie, wymieniają się butelkami, robią wsolne zakupy, bottlingi itp. No i przede wszystkim znają się osobiście i są przyjaciółmi. To forum to świetna sprawa ale chyba czas pójść jeszcze krok dalej i spiąć nas do kupy!

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości