12-16-2017, 07:31 PM
PawelWojcik napisał(a):jaki rynek taka whisky...Pawle, a jak może smakować 3 letnia whisky leżakowana w nowych, polskich beczkach? Nie, no trochę się zgrywam - jest bardzo dużo cierpkich tanin, ale przynajmniej nie ma warzywniaka jak u Kozubów. No i destylat sam w sobie jest łagodny. Zapach intrygujący, finisz nawet przyjemny, miodowy. Dwa punkty można przyznać, jeśli kogoś ten tartak nie odrzuci. Aktualnie mamy mocne skojarzenia z leżakowaną grappą.
chyba... bo z mojej strony to tylko teoretycznie, a koledzy z innych beczek jeszcze nie dali info jak to smakuje... (czekamy).
natomiast starego prawdziwego przeboju w starej dobrej cenie prawie nikt nie chce (to sampling Wiktora z BOW przez uprzejmosc Tomka):
viewtopic.php?f=14&t=1786&p=47401#p47401
:evil:
Niestety jak u wszystkich polskich producentów whisky, jest problem/nieznajomość tematu beczki. Jeśliby zastosowano na przykład beczki po burbonie i ewentualny krótki finisz w jakichś intensywnych bekach, ta whisky zebrałaby entuzjastyczne opinie. Tak, jest po prostu do dopicia.