Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prawdziwa whisky? tylko z Ciechana! teraz Polska!
#41
tomash napisał(a):No dobra, ale pierwszy single malt destylowany, starzony i butelkowany w Polsce to chyba w końcu Kozuba, prawda? A z aktualnie dostępnych w sprzedaży -- Langlander Piaseckiego?
SM tak, dokladnie. pierwszy Kozuba i potem byl Wolf, ale Wolf niedostepny byl w oficjalnej sprzedazy i nie byl destylowany w kraju, wiec Piasecki jest drugi.
Jakubiak "whisky" natomiast jest pierwszym polskim trunkiem destylowanym z przeterminowanego piwa.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz
#42
reklama ruszyła :lol:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... Czolka3Img
Odpowiedz
#43
paskudnie mieszaja z whisky poglady tego Pana na feminizm, mniejszosci seksualne i.t.d. Sad
ale... niestety mam wrazenie, ze zalezy mu wlasnie na tym, bo wplywa to pozytywnie na sprzedaz jego produktow.

natomiast sadzac po komentarzach na FB - pelny sukces projektu i trafienie w target group. gratuluje!
:lol: tylko, ze nikt jeszcze tego nie sprobowal.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz
#44
PawelWojcik napisał(a):potem byl Wolf, ale Wolf niedostepny byl w oficjalnej sprzedazy
Wolfa nie liczę bo póki nie mają koncesji i banderol to jest to produkt chałupniczy Wink
http://rudeduchy.pl/ - kolejny blog o whisky
Odpowiedz
#45
PawelWojcik napisał(a):...

natomiast sadzac po komentarzach na FB - pelny sukces projektu i trafienie w target group. gratuluje!
:lol: tylko, ze nikt jeszcze tego nie sprobowal.

A jak, zaraz preorderki polecą, to ta 'whisky' nie zdąży dobrze do pełnej dystrybucji trafić, a już pierwszego 'batcha' nie będzie Smile I tak jak zaznaczyłeś, to wszystko bez spróbowania Smile
Odpowiedz
#46
Właśnie dostałem maila z propozycją zakupu 'Whisky' Jakubiak - cena 1 butelki 148 zł + koszt wysyłki.

Cytat:WHISKY JAKUBIAK – 100% POLSKA WHISKY
Po 1445 dniach leżakowania na rynku pojawiła się Whisky Jakubiak - 100% polska whisky,
destylowana w Browarze Ciechan. Ten szlachetny trunek to tradycyjny single malt z jednej beczki o
wyjątkowym, intensywnym smaku tworzącym charakter najwyższej jakości whisky. Polska whisky to
efekt kolejnego nowatorskiego pomysłu i zapowiedź prawdziwego przełomu w branży w wykonaniu
Marka Jakubiaka – właściciela Browarów Regionalnych Jakubiak (m.in. marki Ciechan).
Proces powstawania Whisky Jakubiak to kilka starannie dopracowanych etapów, podczas których
dołożono wszelkich starań aby zachować szczególne walory smakowe i najwyższą jakość, z których od
lat znane są wyroby Browarów Regionalnych Jakubiak. Proces destylacji odbywał się w tradycyjnym
miedzianym alembiku kolumnowym, a sam destylat powstał na bazie różnych gatunków piw. Po
okresie leżakowania (minimum 3-letnim), whisky jest ręcznie nalewana do dębowych beczek,
leżakujących w piwnicach Browaru w Ciechanowie. Każda beczka posiada swój indywidualny numer.
Dystrybucja Whisky Jakubiak będzie się odbywać w unikalnych, przezroczystych butelkach o
pojemności 700 ml, zapakowanych w elegancki czarny karton. Każda butelka posiada dołączony
dedykowany certyfikat z numerem beczki z której pochodzi, datą rozlania, czasem leżakowania oraz
podpisami osób destylujących i rozlewających whisky. Trunek jest dostępny na indywidualne
zamówienie.
Whisky Jakubiak zapewnia połączenie tradycyjnej receptury z indywidualnym charakterem
ciechanowskiego Browaru, w którym powstaje. Dzięki temu powstał trunek o ciekawym, szlachetnym
aromacie i intensywnym, dojrzałym smaku. To prawdziwy moment zwrotny w segmencie single
maltów. Polska whisky to innowacyjny i rewolucyjny projekt, którym prezes BRJ - Marek Jakubiak
wchodzi na rynek mocnych alkoholi. Na początek pojawi się mała partia trunku w ilości 2000 butelek,
ale w piwnicach leżakuje kilkadziesiąt kolejnych beczek, które po okresie dojrzewania będą gotowe
do rozlewu i sprzedaży.
W sprawie
Odpowiedz
#47
ja nie dostałem maila. To oznacza, że bojkotuję markę i nie kupię ANI JEDNEJ butelki! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odpowiedz
#48
@K@mil: spytaj ich po czym byla beczka, z jakiego gatunku debu, jak tostowana/wypalana i.t.d. fajnie by jeszcze bylo o destylat spytac - jak sie pozbyli chmielowych akcentow Smile
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz
#49
Zaraz podpytam, ale myślę że pan od marketingu niewiele wie Wink
Odpowiedz
#50
no to jak on glupio odpowie popros o konsultacje technologa Wink
...tylko nie prezesa, bo boje sie, ze to jedna osoba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości