Liczba postów: 8
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Whisky pije od dawna, ale raczej tylko blended, chciałem spróbować wreszcie jakiegoś single malta. Cena do 200zł i przede wszystkim ma być łagodny bo takie lubię.
Wujek ,który pija whisky polecił mi z tańszych maltów na początek Tyrconnell czy to dobry wybór?
Liczba postów: 782
Liczba wątków: 49
Reputacja:
0
Poszperaj na forum, bo chyba taki topic juz byl ...
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Znalazłem temat nazwany zresztą podobnie gość też szukał czegoś łagodniejszego i ktoś polecił GLENFIDDICH 12yo piłem i dla mnie to nie jest łagodne whisky. Wiem pisałem ,że nie piłem SM ,ale tego piłem kiedyś wuja przyniósł przypomniałem sobie czytając temat.
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 10
Reputacja:
5
przypomina "to cos" rozcienczenie szkockiej SM spirytusem rektyfikowanym i woda. co kto lubi... natomiast w mojej opinii nie oznacza to wcale "lekkosci". faktycznie jest malo aromatow, ale przez to alkohol nie jest przykryty. z lodem bedzie OK :lol:
jesli "na poczatek" i musi byc taka lekkosc, ale schowany alkohol, to Auchentoshan 12 (jest rowniez 3-ktotnie destylowana).
a jeszcze lepiej kup sobie po 50ml kilku podstawek i przekonasz sie, co Ci smakuje. np. tu:
viewtopic.php?f=14&t=1502&start=10
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Liczba postów: 158
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
również polecam Ci spróbować kilka sampli i zobaczyć co z czym i jak, lepiej wydać 20 zeta na sampelka i stwierdzić, że to nie to niż kupować całą flaszkę za 200 a biorąc 10 sampli jest szansa, że znajdziesz coś fajnego do zakupienia w ilości całej flaszki
oferta FinestCask'a jest aż nadto szeroka, skorzystaj.