04-13-2017, 10:10 PM
Miał ktoś okazję próbować?
Jakie piwa polecacie?
|
05-01-2017, 11:59 PM
Qbik napisał(a):Miał ktoś okazję próbować?Miałem zadać to samo pytanie, ale zrobiło się jakby mniej aktualne, kiedy dostałem identyczny kartonik w prezencie od żony. Gdybym miał 2 sztuki, od razu jedną bym spróbował, a tak jeszcze trochę poleży... BTW piłem standardowego I.B. z nowej edycji, bardzo dobry, ale troszeczkę przesadnie nachmielony, podobno leżakowanie w beczce pozwoliło go m.in. w tym kontekście bardzo dobrze ułożyć, podobno...
05-02-2017, 10:04 AM
Skoro masz jednego to czemu ma leżeć? Nie będziesz miał i tak z czym porównać. Jak masz dwa, to pijesz jednego i drugiego odstawiasz w celach porównawczych, a jak nie przeleżany się okaże lepszy to tracisz
Ja nie będę miarodajny, bo uwielbiam ciemne piwa począwszy od zwykłych porterów aż po stouty. Więc mi bardzo, bardzo smakował. Drugi w spiżarni stoi
05-02-2017, 11:41 PM
Wychodzę z założenia, że jeśli trochę postoi, to z dużym prawdopodobieństwem nieco zyska i prawie na pewno nic na tym nie straci.
Zrobiłem natomiast, z pomocą kumpla, test porównawczy standardowego Imperatora i nowego RISa z Radugi (Space Odyssey) i jeśli któreś ma aspirować do miana wybitnego, nie jest to Bałtyk... Jest dobry, ale tylko dobry, porównanie z Odyseją ujawniło niedociągnięcia, których nie dostrzegałem przy poprzednim podejściu. Imperator jest nieco zbyt wysycony, oczywiście IMHO, ale nie do końca mi to pasuje do stylu, a propos, no właśnie, jest solidnie nachmielony i tu mam te same obiekcje, i nie dlatego, że jestem ortodoksem, zwyczajnie wdały się 2 fałszywe nuty do tej symfonii. Pozostawia po sobie zbyt długą goryczkę, ale to już drobiazg. Odyseja wydaje się lepiej ułożona, alkohol (12,5%) fantastycznie zakamuflowany, piwo jest oleiste, lepkie, zarazem potężne, ale nie ma w tym nic wulgarnego. Jedyne do czego udało mi się przyczepić to intensywny pumpernikiel w aromacie, który nie jest niczym złym, ale trochę zdominował piękne nuty marcepana i czekolady. Jeśli wpływ czasu stonuje nieco te chlebowe akcenty, będzie to dla mnie absolutnie fantastyczne piwo. Odyseja okazała się lepsza od Imperatora, nie wspominając, że jest trochę tańsza.
05-04-2017, 08:04 AM
Dotarł do mnie Nafciarz. Leżakowany pół roku w beczce po Lafroju.
Pił ktoś już?
05-04-2017, 11:33 AM
2 pytania; jak udało Ci się ją załatwić i ile kosztowała
Na RateBeer bardzo dobra średnia 3,92, co plasuje to piwo praktycznie na szczycie wśród wędzonych.
05-04-2017, 12:12 PM
Bezpośrednio od Brokreacji
Nie miałem jeszcze okazji spróbować.
09-19-2017, 09:47 PM
Trzeba troszkę odkurzyć temat.
Wybiera sie ktoś w weekend na Warszawski Festiwal Piwa? My jesteśmy w piątek. W sumie to Neptune jest we wszystkie dni A tak przy okazji to sprawdźcie nasze nowe piwne Old vs New: http://zinnejbeczki.com/old-vs-new-8-im ... -baltycki/
ZInnejBeczki.com
09-19-2017, 10:35 PM
Ja na pewno będę w piątek. Co do pozostałych dni, to jeszcze nie wiem.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|