Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glenmorangie
#31
jakim sposobem beczka po czerwonym winie moze byc mocno torfowa?
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz
#32
PawelWojcik napisał(a):jakim sposobem beczka po czerwonym winie moze byc mocno torfowa?

Raczej mocno wypalana..
Odpowiedz
#33
znaczy "karmelizowana naturalnie", wiec zgodnie z prawem moga napisac, ze niekarmelizowana, wrecz maja prawo napisac "bez dodatku karmelu".
ktos/cos wie po jakim winie te beczki? bo jesli po slodkim, to wszystko jasne...
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz
#34
chcecie sampling tego niewiadomo czego? Big Grin
mogę zorganizować
Odpowiedz
#35
PawelWojcik napisał(a):jakim sposobem beczka po czerwonym winie moze byc mocno torfowa?


ha, ha - racja . Zmęczenie zamieniło toasted na peated.... Wink
Odpowiedz
#36
glanmorangie dornoch.probował już ktoś? nadaje się na pierwsza lepsza popijawe,czy lepej potrzymać na jakas okzje :?:
Odpowiedz
#37
Mało która Glenmorangie nadaje się do trzymania na specjalne okazje. Wink

Tej konkretnej nie piłem, ale zapewne jest to - jak większość NASowych, rozwodnionych Glenmorangie 3-4/10. Więc otwieraj i degustuj spokojnie.
Odpowiedz
#38
Ja z Glenmorangie mam jedną taką sztukę :
https://www.whiskybase.com/whisky/5936/ ... 77-vintage
Pił z forumowiczów ktoś albo zna kogoś kto próbował ?
"coco jambo i do przodu"
Odpowiedz
#39
piłbym ;-)
Odpowiedz
#40
Nie piłem, ale mój samplingometr wyczuwa nadciągające próbki Wink
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości