03-03-2016, 11:52 AM
Bartek napisał(a):Markus widzę, że dobrze jesteś przygotowany na sobotę
Trening musi być. Trzeba utrzymać we krwi stały poziom na poziomie 35 ppm.
Co dzis na stole?
|
03-03-2016, 11:52 AM
Bartek napisał(a):Markus widzę, że dobrze jesteś przygotowany na sobotę Trening musi być. Trzeba utrzymać we krwi stały poziom na poziomie 35 ppm.
03-03-2016, 09:05 PM
https://www.whiskybase.com/whisky/55012 ... n-1983-mba
Chyba pójdę Twoim śladem
03-04-2016, 09:54 PM
03-04-2016, 10:21 PM
Oceny na wb faktycznie na to wskazują. A Twoje wrażenia jakie?
A u mnie od tygodnia posucha... wada grypy :evil:
03-04-2016, 10:33 PM
Cubusie fajny Giri coś więcej?
03-04-2016, 10:34 PM
95/100. W zapachu idealna. oliwa z oliwek w zapachu... świetna rzecz. Notka będzie potem na blogu. W blindzie uznalbym ze to Islay z najwyższej półki.
03-04-2016, 11:44 PM
Pozamiatał i wyszedł ...
... jutro wróci i powie, że wszystkie zamknięte legendy, a w szczególności PE są beznadziejne #WhiskyLegends
03-07-2016, 09:04 PM
No u mnie co prawda trochę skromnie w Weekend było niż w Warszawie na legendach ale co tam pochwalę się:
Pozycja: Kavalan Selection Peaty Cask (Whisky Live Warsaw) Nos: Dębina, lekkie nuty jęczmienia, słodu trochę trawiastości oraz burbonowatności. Smak: W smaku trochę słabo. Wyczuwalne słodkei nuty słodu,trochę burbonu oraz śladowe ilości nut cukru. Wszystkie nuty trochę poukrywane w smaku. Ocena: 82 |100 - Finisz średnio długi trochę jęczmienia oraz słodkich nuty - cukru/ plaster miodu. Generalnie średnia pozycja. Pozycja: Kavalan Solist Single Malt Sherry Cask S081217017 Nos: Wiśnie w czekoladzie gorzkiej, cukier rodzynki oraz tona dojrzałego sherry Smak: Dobrze złożna pozcyja o wyraźnistym smaku. Na języku zdecydowanie wyczuwalne rodzynki,dojrzałe sherry jagoda trochę cukru. Smak lekko rozgrzewający Ocena: 89 | 100 - Finisz średnio długi ale bardzo przyjemne uderzenie rodzynek trochę cukru oraz gorzkiej czekolady. Pozycja warta spróbowania! Pozycja: Kavalan 2006 La Maison du Whisky & The Nectar Nos: mocne sherry z lekka nuta wiśni. nuty cukru lekkie jagody oraz rodzynki. Smak: Słodkie sherry z lekka nutą wytrawności. Z każdym kolejnym łykiem poziom wytrawności wzrastał - do końca mi to nie odpowiada. Po za tym na języku jeszcze ewidentie rodzynki oraz gorzka czekolada. Generalnie pozycja dobrze złożona. Lekko rozgrzewająca na języku Ocena: 88 | 100 - wFinisz wytrawny dość długi i rozgrzewający. W finiszu wyczuwalne nuty sherry przeplatane gorzką czekoladą. Ewidentnie warto spróbować. Pozycja: Balvenie 21 Port Wood Nos: słodkie nuty dębiny, brzoskinie, owoce cytrusowe. Smak: Pozycja posiada pochowane nuty smakowe. Jednak po drugim łyku wyczuwalne plastry miodu, brzoskwini oraz owoców cytrusowych Ocena: Generalnie nie zła pozycja. Posiadająca średnio długi finisz lekko urwany. W finiszu wyczuwalna lekka słodycz. Pozycja: Glendronach 1995 Pedro Ximénez Sherry Puncheon Batch 12 Cask 4034 19yo Nos: Dojrzałe sherry, rodzynki,czekolada, jagody,trochę cukru plaster miodu Smak: Bardzo przyjemny balans smakowy. Na języku dojrzałe sherry,rodzynki z cukrem. Trochę czekolady oraz skórek pomarańczy. Ładnie złożona Ocena: 89 | 100 - Finisz dość długawy o nutach czekoladowo rodzynkowych. Bardzo przyjemny. Generalnie Pozycja warta zapoznania nawet w postaci całej butelki! Pozycja: Bunnahabhain 1975 JWWW 36yo 53,5% Nos: nuty wosku plastry miodu,brzoskiwnia lekkie nuty cukru. Smak:W smaku wszystkie nuty poukrywane. Wyczuwalne lekka starość tych nuty. Na języku wyczuwalny maślany smak,jęczmień słód trochę cukru Ocena: 87 | 100 - Przyjemna pozcyja do degustacji. W finiszu starzony dym i lekki jęczmień przeplatany z miodem.
03-13-2016, 06:25 PM
Musiałem trochę zluzować szafkę z samplami więc losowo wyciąłem poniższe rzeczy:
Pozycja: Komagatake sherry of American White Oak 3 YO Nos:nuty dębowe,lekkie sherry jęczmień, burbonowatość,kukurydza Smak: Średnio złożona pozycja. Wyczuwalne nuty sherry ale bardzo słabo,Trochę jęczmienią, słodu. Ocena: 83 | 100 - Finisz średnio długi zecydowanie bubonowaty. Moim zadaniem pozycja do skosztowania lecz nie jest to jakaś " obowiązkowa" pozycja. Pozycja: Old Pulteney 12 Nos: Lekki dym,bryza morska,migdały Smak: Pozycja niemal bez smakowa. Nuty bardzo ale to bardzo mocno pochowane. Łagdona w smaku i to jest jej główną zaletą. Ocena: 80 | 100 - Podstawowa pozcyja bez fajerwerków Pozycja: Macallan Fine Oak 15 yo Nos: postarzałe nuty cukru,wanili, pastra miodu Smak: Generalnie nuty smakowe pochowane. Przy kolejnym łyku wyczuwalny miód, lekki karmel,wanilia. Słabo złożona pozycja. Ocena: 82 | 100 - Słaba pozycja ze słabym finiszem. Pozycja: Tamdhu 12 Nos: lekkie plastry miodu, karmel wosk lekki cukier Samk: Nie trąci alkholem jak więkość podstawek. W smaku słodycz,brzoskwinie z cukrem,miód. Mało złożona pozycja. Ocena: 82 | 100 - Pozycja raczej podstawowa lecz w swojej cenie daje radę.
03-19-2016, 10:05 PM
Dzisiejszy wieczór rozpocząłem pierwszym wypustem z niedawno powstałej destylarni Ailsa Bay, której właścicielem jest William Grant & Sons. NAS za ponad 50 funtów. Peated - 21 ppm. 83/100
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|