Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Degustacja "Whisky Świata-czyli nie tylko Szkocja"
#1
Witajcie,

Wszystkich, którzy mają ochotę na udział w degustacji zapraszam na priv. Oto szczegóły:

Temat degustacji- " Whisky Świata- czyli nie tylko Szkocja"


Organizator- BestWhiskyMarket.com - prowadzący Jerzy Dacewicz


Czas i miejsce:

25.04.2015 godz. 18.00 SingleMaltClub , Mikołów ul. Żwirki i Wigury 1B (obok Zgody)


Koszt udziału w degustacji- 120zł/os


Tym razem przygotowaliśmy dla Was następujące whisky z całego Świata:

1. Slyrs 2008 3YO 43% - Niemcy
2. Amrut Peated bottling 2008 62,78% - Indie
3. Irish Single Malt 2003 11YO Liquid Sun 53,7%- Irlandia
4. Yoichi 15YO 45% - Japonia
5. Kavalan Solist Vinho 57,8% - Tajwan
6. Glengoyne 2000 15YO 52,9% Sherry Butt Nr 15012 Malts of Scotland- Szkocja


Osoby zainteresowane udziałem w degustacji prosimy o mailowe lub telefoniczne potwierdzenie przybycia do 20.04.2015.
Ilość miejsc ograniczona - max 15 osób - mail : info@bestwhiskymarket.com tel. 515-102-232

Pozdrawiam
Daniel
Odpowiedz
#2
Cześć,

Będąc wczoraj na degustacji pozwoliłem sobie zrobić kilka fotek:

https://plus.google.com/photos/11134344 ... 8513?hl=pl
Odpowiedz
#3
Fajne i miłe spotkanie. A co najbardziej Wam posmakowało ?
"coco jambo i do przodu"
Odpowiedz
#4
Słuchając głosów uczestników najlepszymi pozycjami były:

Yoichi 15YO 45% - Japonia
Kavalan Solist Vinho 57,8% - Tajwan
Amrut Peated bottling 2008 62,78% - Indie
Glengoyne 2000 15YO 52,9% Sherry Butt Nr 15012 Malts of Scotland- Szkocja

Ciesze się że zabrałem udział w tej degustacji gdyż po zdegustowaniu whisky spoza europy mam bardziej otwarte horyzonty jeśli chodzi o kierunki produkcji a nie tylko szkocja czy irlandia. Mnie osobiście najbardziej smakował Kavalan Solist Vinho oraz Amrut Peated bottling
Odpowiedz
#5
A jak ten niemiecki SLYRS?? Bo podejrzewam, że te obowiązkowe 3 lata to trochę przykrótko.
Odpowiedz
#6
Powiem w ten sposób nie był najgorszy ale raczej całej butli nie kupiłbym. W/g mnie za młody brak jakiś cech charakterystycznych w smaku.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości