Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propozycja samplingu młodzieniaszków
No to ciekawe , ciekawe ale Krzysiek daj mu szansę. Ale jak skonfrontujesz go z czerwonym jasiem to żeby Cię z kapciów nie wyrwało hehhe
Jednemu smakuje na maxa, drugiemu nie bardzo, po kolejnej próbie temu co nie smakował smakuje bardziej a temu co smakował na początku drugie podejście było gorsze Confusedhock: no to ciekawa whisky :roll:
"coco jambo i do przodu"
Odpowiedz
No właśnie ja tego Longmorna już nie mam, a chętnei bym porównał do Miltonka, bo oceniłęm go gorzej...
Odpowiedz
Jeszcze liczę na Casus Tomka, ogólnie dość wyrobionego, który za drugim podejściem podniósł ocenę dość sporo.
Odpowiedz
Krzysiek napisał(a):Jeszcze liczę na Casus Tomka, ogólnie dość wyrobionego, który za drugim podejściem podniósł ocenę dość sporo.

No właśnie, to było ciekawe, bo u mnie za każdym podejściem gorzej. Spróbuję zestawić go z tym:
http://whiskybase.com/whisky/53688/dufftown-1979-ca
Odpowiedz
Sendilkelm napisał(a):
Krzysiek napisał(a):Jeszcze liczę na Casus Tomka, ogólnie dość wyrobionego, który za drugim podejściem podniósł ocenę dość sporo.

No właśnie, to było ciekawe, bo u mnie za każdym podejściem gorzej. Spróbuję zestawić go z tym:
Ktoś jej dał 94pkt Wink
Yurek dał 90, na pewno wtopy nie będzie. Często się kieruję jego ocenami.
Odpowiedz
Może musi trochę odstać. Bo jak zrozumiałem Rafał dopiero co otworzył butelkę, a poprzednia była już jakiś czas temu otwarta. Popatrzcie na Longmorna, o którym wspominaliście. Oceniony po otwarciu butelki przez Wiktora na 3, a niedawno po "odczekaniu" swojego na 7.
Dla mnie Miltonek to wciąż whisky między 5 a 6,5, w zależności od dnia. Będę ją miał na Lowlands/Dark Sherry, więc porównam jak smakuje po otwarciu.
Odpowiedz
Krzysiek, ja też się kieruję ocenami Yruka - moich oce nwszystkich na WB nie ma, nawet nie wiem czy połowa tego co piłem tam jest Smile

Co do Miltonka, to ta butelka właśnie stała. Otwatra przez Bartka około 2 tyg temu, żeby nalać sample morganowi chyba, przesłana do mnie, ja odlałem sobie i Pawłowi o oddałem dziś butlę Krzyśkowi. Tylko pytanie czy transport i korek nie wpłynęło w takim wypadku negatywnie po otawrciu - ale chyba nei powinno
Odpowiedz
nie ma z czego robić problemu, w końcu to nie rozpadające się małżeństwo tylko trochę płynu. Nawet może ceny swej warta, mam tylko połówkę, postoi z pół roku i zrobię sample po 10pln, żeby nie wylewać.
Odpowiedz
Krzysiek napisał(a):
Sendilkelm napisał(a):

Ktoś jej dał 94pkt Wink
Yurek dał 90, na pewno wtopy nie będzie. Często się kieruję jego ocenami.

94 dał Daniel (Hazelburn)
Odpowiedz
Stąd ta buźka, wiem.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości