09-24-2013, 02:23 PM
W imieniu Wydawnictwa Muza S.A. zapraszamy na spotkanie, które odbędzie się w związku z premierą książki „1001 whisky, których warto spróbować” pod redakcją Dominica Roskowa. W ramach premiery przewidziana jest sesja „blind tasting” whisky oraz dyskusja na temat tego jednego z najbardziej szlachetnych trunków. „1001 whisky, których warto spróbować” to najważniejszy ilustrowany przewodnik po świecie whisky, jaki kiedykolwiek opublikowano. Obszerny tom ze znanej serii 1001 prezentuje wszystko, co powinno się wiedzieć o tym szlachetnym trunku. Autor wraz z profesjonalnym zespołem degustatorów zabiera czytelnika w fascynującą podróż po świecie whisky przez Szkocję, Irlandię, Amerykę Północną, Indie, a nawet Japonię.
„1001 whisky, których warto spróbować” to kompendium wiedzy zarówno dla nowicjuszy w świecie whisky, jak i wytrawnych koneserów poszukujących źródła inspiracji. Publikacja umożliwia prześledzenie rodowodu single malt, whisky zbożowej, mieszanej i bourbona, a także poznanie sposobów ich produkcji. Każdy z opisywanych trunków zawiera również noty degustacyjne, które zwracają uwagę na walory aromatyczne i smakowe, ułatwiają dokonywanie ocen degustowanego trunku i klasyfikowanie go do określonej grupy. Książka została uzupełniona ponad 800 fotografiami butelek, etykiet i destylarni.
Premiera książki odbędzie się w warszawskiej restauracji Bristol Club mieszczącej się przy Ul. Marynarskiej 15 (Biurowiec New City / Antresola). W ramach spotkania odbędzie się „blind tasting”, który poprowadzi Jarosław Buss.
Osoby zainteresowane prosimy o potwierdzenie przybycia poprzez rejestrację na stronie http://www.rejestracja.bristolclub.pl
START: 26 Września 2013
GODZ.: 18:00
PROWADZĄCY: Jarosław Buss
WSTĘP: Wolny / blind tasting 50zł
MIEJSCE: Bristol Club
ul. Marynarska 15,
Warszawa (biurowiec New City / Antresola)
„1001 whisky, których warto spróbować” to kompendium wiedzy zarówno dla nowicjuszy w świecie whisky, jak i wytrawnych koneserów poszukujących źródła inspiracji. Publikacja umożliwia prześledzenie rodowodu single malt, whisky zbożowej, mieszanej i bourbona, a także poznanie sposobów ich produkcji. Każdy z opisywanych trunków zawiera również noty degustacyjne, które zwracają uwagę na walory aromatyczne i smakowe, ułatwiają dokonywanie ocen degustowanego trunku i klasyfikowanie go do określonej grupy. Książka została uzupełniona ponad 800 fotografiami butelek, etykiet i destylarni.
Premiera książki odbędzie się w warszawskiej restauracji Bristol Club mieszczącej się przy Ul. Marynarskiej 15 (Biurowiec New City / Antresola). W ramach spotkania odbędzie się „blind tasting”, który poprowadzi Jarosław Buss.
Osoby zainteresowane prosimy o potwierdzenie przybycia poprzez rejestrację na stronie http://www.rejestracja.bristolclub.pl
START: 26 Września 2013
GODZ.: 18:00
PROWADZĄCY: Jarosław Buss
WSTĘP: Wolny / blind tasting 50zł
MIEJSCE: Bristol Club
ul. Marynarska 15,
Warszawa (biurowiec New City / Antresola)