06-07-2014, 09:15 PM 

Cześć
Sorry, nie wiedziałem gdzie umieścić.
Znacie jakiś sklep stacjonarny w Warszawie, najlepiej w centrum, z dużym wyborem butelek.
I w związku z tym pytanie.
Przelewacie whisky jak się kończy, do mniejszych butelek? Gdzieś czytałem, że jak w butelce jest mniej niż 1/3 to dobrze jest przelać do mniejszej.
Zastanawiam się czy bawić się w to, szkoda trochę, bo jednak oryginalne butle przynajmniej jakoś wyglądają, z drugiej strony, nazbierało się tych do połowy opróżnionych butelek, a stoją niektóre ponad rok i jeszcze postoją. Sam nie wiem, czy jest sens, czy skórka warta wyprawki???
pozdro

Sorry, nie wiedziałem gdzie umieścić.
Znacie jakiś sklep stacjonarny w Warszawie, najlepiej w centrum, z dużym wyborem butelek.
I w związku z tym pytanie.
Przelewacie whisky jak się kończy, do mniejszych butelek? Gdzieś czytałem, że jak w butelce jest mniej niż 1/3 to dobrze jest przelać do mniejszej.
Zastanawiam się czy bawić się w to, szkoda trochę, bo jednak oryginalne butle przynajmniej jakoś wyglądają, z drugiej strony, nazbierało się tych do połowy opróżnionych butelek, a stoją niektóre ponad rok i jeszcze postoją. Sam nie wiem, czy jest sens, czy skórka warta wyprawki???
pozdro

że lepiej przelać do mniejszej butelki. Decyzja należy do Ciebie, jeżeli butelka danej whisky nie jest jakaś szczególnie cenna i mało Ci obchodzą walory smakowe to możesz zostawić. Może i racja że zdecydowanie wygląda whisky w oryginalnym opakowaniu, i tez nie lubię przelewania do mniejszych buteleczek ale jak coś wartościowego niestety wypadałoby. A jak już wypiłeś tyle ile trzeba a coś Ci zalega , uzbierało się, i jak sam mówisz stoi jakiś czas i do tego jakoś Cię nie ciągnie to wystaw na samplowanie i będziesz miał z głowy