10-16-2018, 03:29 PM 
		
	
	Sendilkelm napisał(a):2. Whisky bekonowa
a mozna cos wiecej na ten temat? niestety nie bylem, a google milczy
	
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
	
	
| 
				
				 
					Whisky Live Warsaw 2018
				 
			 | 
		
| 
	 
		
		
		10-16-2018, 03:29 PM 
		
	 
	Sendilkelm napisał(a):2. Whisky bekonowa a mozna cos wiecej na ten temat? niestety nie bylem, a google milczy  
	
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
 
	
	
		
		
		10-16-2018, 04:17 PM 
		
	 
	
	
	
	
	
		
		
		10-16-2018, 05:44 PM 
		
	 
	
		Słodkie chrupki o smaku bekonu - tak to smakowało. Taka ciekawostka, ogólnie nic szczegolnego.  Spróbować raz i zapomniec.  
	
	
	
	
Samo WLW na plus pod względem miejsca, przestrzeni i niektórych dramów (tych na stoiskach BWM, Adelphi, Stacja Dram). Duży wybór Burbonów (probiwalem) i koniaków (nie degustowalem). Miłe zaskoczenie to stoisko Azerbejdżanu - fajni, komunikatywni ludzie i koniaki całkiem intersujace, wcześniej zupełnie mi nie znane. 
		
		
		10-17-2018, 03:11 PM 
		
	 
	PawelWojcik napisał(a):Sendilkelm napisał(a):2. Whisky bekonowa Już FinestCask uzupełnił. Na festiwalu dwóch panów skaczących po podłodze z butelkami owej whisky rozpływali się nad nią. Nie wiem na ile byli kompetentni, bo długo tam nie zabawiłem. Dwa zdania, które zapamiętałem to: 1. Leżakowanie 1 rok w beczce. 2. Mieszanie tego z tłuszczem zwierzęcym po zlaniu. Dosłownie tak powiedział, a że było już mało czasu na spróbowanie faktycznie ciekawych rzeczy, więc odszedłem od stoiska i się więcej tam nie pojawiłem. 
		
		
		10-18-2018, 04:33 PM 
		
	 
	
		cyt: 
	
	
- Real bacon (in the form of rendered bacon fat) is pressure infused into our bourbon. - In a steel canister, we add pressure to the bacon and bourbon causing the two to meld together. - We freeze the bacon bourbon, causing the two to separate since alcohol doesn’t freeze and then we remove the solid fat. - We filter multiple times, the last of which is a .4mm micron filter to ensure no fat sediment is in the final product. Przemek Kopanczyk byl pierwszy: viewtopic.php?f=19&t=1895 w rozmowie telefonicznej mowil mi jeszcze, ze probowal maturowac whisky w beczce po sledziach (serio), ale byl problem wlasnie z oddzieleniem tluszczu. powyzej jest gotowe rozwiazenie technologiczne, wiec moze na WLW 2019 jej sprobujemy. 
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
 
	
	
		
		
		10-20-2018, 10:36 PM 
		
	 
	
		NIe jest to żadna nowość. Barmani od dawna infuzują w tej sposób alkohole. W Panoramie w Marriotcie dawali kiedyś bardzo dobre bekonowe Old Fashioned.
	 
	
	
ZInnejBeczki.com
 
	
	
		
		
		10-22-2018, 10:31 PM 
		
	 
	Pocieszny napisał(a):NIe jest to żadna nowość. Barmani od dawna infuzują w tej sposób alkohole. W Panoramie w Marriotcie dawali kiedyś bardzo dobre bekonowe Old Fashioned. Możliwe, ja raczej pijam głównie whisky, a nie "alkohole"  
	
		
		
		08-29-2019, 04:17 PM 
		
	 
	
		Wątek zeszłoroczny, ale czy ktoś chętny na stworzenie grupy na ten rok?
	 
	
	
	
	
		
		
		08-31-2019, 11:14 AM 
		
	 
	FinestCask napisał(a):Wątek zeszłoroczny, ale czy ktoś chętny na stworzenie grupy na ten rok? Jeżeli jest chęć w narodzie to oczywiście pomożemy załatwić jakąś grupową zniżkę. Wprawdzie w tym roku planujemy wystawić się z naszymi butelkami, ale jedno nie wyklucza drugiego. Zasięgniemy informacji i wrócimy z konkretami  
	 | 
| 
				
	 
					« Starszy wątek | Nowszy wątek »
				 
			 |