11-21-2016, 12:04 AM
może ktoś pomoże
jakiś czas temu dostałem butelkę bimberku, w którym - w przeciwieństwie do większości znajomych wyraźnie wyczułem (mam nadal tę butlę i od razu czuję to paskudztwo jak spróbuję). po raz kolejny znalazłem ten smak w Bushmills 10Y, który polał barman w Ostawie no i ostatnio niestety wyczułem to w samplu https://www.whiskybase.com/whisky/81603 ... on-1973-sb, który na szczęście dobrze to ukrywa innymi smakowymi zaletami. nie sądzę by to był jeden z pożądanych posmaków w whisky, tylko raczej wg mnie jest to efekt jakiegoś rodzaju defektu. czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim i mam pomysł skąd to się bierze?
jakiś czas temu dostałem butelkę bimberku, w którym - w przeciwieństwie do większości znajomych wyraźnie wyczułem (mam nadal tę butlę i od razu czuję to paskudztwo jak spróbuję). po raz kolejny znalazłem ten smak w Bushmills 10Y, który polał barman w Ostawie no i ostatnio niestety wyczułem to w samplu https://www.whiskybase.com/whisky/81603 ... on-1973-sb, który na szczęście dobrze to ukrywa innymi smakowymi zaletami. nie sądzę by to był jeden z pożądanych posmaków w whisky, tylko raczej wg mnie jest to efekt jakiegoś rodzaju defektu. czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim i mam pomysł skąd to się bierze?