![]() |
Pomoc w realizacji marzenia :) - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólnie o whisky (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Pomoc w realizacji marzenia :) (/showthread.php?tid=684) |
Pomoc w realizacji marzenia :) - KrissToof - 04-24-2015 Dzień dobry drodzy forumowicze ![]() Jestem w waszym gronie od niedawna i pozwoliłem sobie napisać ten post. Moja przygoda z whisky zaczęła się kilka lat temu. Od tamtej pory próbowałem już wielu zacnych "wypustów" ,ale o czym innym ma być ten post ![]() Kiedy pierwszy raz zakupiłem butelkę,była ona w pięknym opakowaniu (tuba) Z biegiem czasu ,"pudełek" na półce przybywało ,a ja odkryłem że zbieranie opakowań po alkoholach (głownie whisky) stało się moim hobby Z biegiem czasu hobby,przerodziło się w pasję ,a pasja w delikatne uzależnienie ![]() Oczywiście nie od alkoholu ,ale od kolekcjonowania różnego rodzaju opakowań,tub,puszek po whisky ,whiskey. Czasami po prostu kupowałem alkohol ,zabierałem puszkę,a butelkę oddawałem znajomym ( red label opakowania ma fajne,ale pić tego nie umiem ) Ostatnio dostałem od żony zakaz kupowania whisky,po tym jak pozwoliłem sobie na Ballantine's 30 ,tylko dla tego że pudełko w którym był, szeptało mi do ucha"kup mnie kup mnie" ![]() ![]() Wczoraj obiecałem moje drugiej połówce że skończę z wydawaniem pieniążków na alkohol,ale jest ciężko:/ Tutaj właśnie powinna się zacząć właściwa część postu ![]() Pomyślałem że może jeśli ktoś z was koledzy i koleżanki posiada opakowania,które mu zawadzają lub nie są potrzebne do niczego to mógłby mi je odstąpić za drobną opłatą ![]() Interesuje mnie każda puszka,tuba,kartonowe pudełko. Jestem otwarty na każdą propozycję.Aktualnie mam około 50 opakowań,ale moim marzeniem jest mieć ich 500 ![]() ![]() Dzisiaj tez napisałem podobną wiadomość na fb do większości oficjalnych profili znanych swiatowych marek whisky.Zobaczymy co oni na to ![]() Pozdrawiam i z wielką nadzieja czekam na kontakt To moja kolekcja gdy ktoś chciał popatrzeć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Re: Pomoc w realizacji marzenia :) - morgan82 - 04-24-2015 Witaj na forum . Witaj w klubie zbieraczy, my zbieramy pełne butelki , jeden kolega puste a Ty zbierasz sobie pudełka. Widzę że trochę tego już masz ![]() A jak planujesz odebrać np. pudełko po whisky ? Re: Pomoc w realizacji marzenia :) - ron - 04-24-2015 500 ??? Żona cię zabije..... albo wyrzuci do garażu.... Re: Pomoc w realizacji marzenia :) - KrissToof - 04-24-2015 @ morgan82 -Jeśli ktoś zechce mi podarować jakąkolwiek puszkę,tubę czy opakowanie to oczywiście pokrywam koszty przesyłki ![]() ![]() @ ron - Jeden pokój w domu przeznaczam na gabloty i witryny z puszkami ,żona się zgodziła na takie małe whisky sanktuarium ![]() Re: Pomoc w realizacji marzenia :) - ron - 04-24-2015 Myślę, że możemy wspomóc kolegę. Jak mi się uzbiera karton to wyślę do Ciebie, bo pojedyńczo trochę mi się nie chce. No i z racji tego, że to puste i miękkie to lepiej, aby pojechało to w większym kartonie... Zrób może jakiś spis w pierwszym poscie i edytuj go na bieżąco, aby wszyscy wiedzieli co już jest... Re: Pomoc w realizacji marzenia :) - morgan82 - 04-24-2015 Ja zerknę u siebie i tak jak ron moge coś podesłac, jakieś tuby i kartony powinny sie znaleźć . ![]() Re: Pomoc w realizacji marzenia :) - KrissToof - 04-24-2015 @ ron - To co widać na zdjęciach jest aktualnie w moim posiadaniu plus moja słodka" ballentyna" 30 którą żona schowała i powiedziała że odda jak przez miesiąc nic nie kupie w sklepie ![]() Re: Pomoc w realizacji marzenia :) - KrissToof - 04-24-2015 @ morgan82 -Niech moc będzie z Tubą....to znaczy z Tobą ![]() Re: Pomoc w realizacji marzenia :) - krystian326 - 04-24-2015 U mnie też coś się tam wala po szafkach ![]() Re: Pomoc w realizacji marzenia :) - ron - 04-24-2015 Hey Kriss Toof :-) Tylko jak coś od nas dostaniesz to musisz komisyjnie z żoną rozpakować, bo stwierdzi, że znowu coś kupiłeś, a butelki rozdałeś... :-) W efekcie nie ujrzysz tej Balentyny długo .... :-) |