Single Malt - Irlandia - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Whiskey (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Single Malt - Irlandia (/showthread.php?tid=170) Strony:
1
2
|
Single Malt - Irlandia - nie lubię pić - 01-14-2014 Pił ktoś może takie egzemplarze ? Connemara Peated Single Malt - 123 zł Gorzelnia: Cooley Distillery Kraj pochodzenia: Irlandia Pojemność: 700 ml Zawartość alkoholu: 40% Leżakowanie: i The Tyrconnell Single Malt - 105 zł Gorzelnia: Andrew A. Watt & Co. Kraj pochodzenia: Irlandia Pojemność: 700 ml Zawartość alkoholu: 40% Leżakowanie: Re: Single Malt - Irlandia - Sendilkelm - 01-14-2014 Ja nie piłem, ale jak masz możliwość to daj znać jak to pachnie, smakuje. Większość pewnie i tak skupia się na szkockiej, ja jak mam okazje to czasami irlandzką czy bourbon spróbuję, ale to raczej wiadomo.... żeby porównać. Re: Single Malt - Irlandia - nie lubię pić - 01-14-2014 A co, myślisz że irlandzka ustępuje szkockiej ? Re: Single Malt - Irlandia - Sendilkelm - 01-14-2014 nie lubię pić napisał(a):A co, myślisz że irlandzka ustępuje szkockiej ? Nie wiem, bo nie pijam irlandzkiej. Za mało tego jest, żebym mógł już odpowiedzieć na to pytanie, a gdy mam wybrać na co wydaje kasę, to zazwyczaj i tak skłaniam się w kierunku szkockiej SM. Re: Single Malt - Irlandia - pchela1980 - 02-06-2014 jako ze mieszkam w Irlandii i sila rzeczy pijam irlandzka whiskey to: Connemara - lekki zapach dymu, slodkawa, karmelowa. niezbyt wyrazista, finisz dosc krotki i plaski. w tej cenie mozna kupic. nawet poczatkujacy wypije i serce nie krwawi, jak kots ochrzci ja cola czy innym rozcienczalnikiem. Tyrconell - plaski, bez wyrazu, na poczatku wali alkoholem. Nos (wg mnie oczywiscie): leciutko torfowy i bez wyrazu. Jezyk - wanilia, torf, piekacy. Wanilia slabo wyczuwalna. Finisz - slodkawy i krotki. Szkoda pieniedzy. Z irlandzkich polecilabym cos z Single Pot Still - Powers John Lane 12yo albo Writers Tears. Bardzo przyjemne whiskey. Re: Single Malt - Irlandia - morgan82 - 02-06-2014 witam sąsiada z Galway, bardzo dobry opis, a może jeszcze do tego polecić Redbreast 12. Re: Single Malt - Irlandia - pchela1980 - 02-06-2014 witam sasiada (i sasiadka jestem) redbreast jak najbardziej. fanom karmelu - greenspot. Re: Single Malt - Irlandia - morgan82 - 02-07-2014 aaa własnie tak myślałem że już się znamy sąsiadko , hyymmm z BOW ps. sample doszły bo się zastanawiałem czy nie przechwycą na granicy jakieś mądre głowy " celniki "ehehe Re: Single Malt - Irlandia - pchela1980 - 02-07-2014 doszly doszly i czekaja az katar mi w koncu minie bedzie kominek ksiazka i samplowanko kurcze z CWSa zamowilabym sobie writers tears, ale przesylka to kolejne 10 e w obrebie kraju. poczekam az sie kiedys do stolycy rusze... Re: Single Malt - Irlandia - bushman - 10-29-2016 pchela1980 napisał(a):jako ze mieszkam w Irlandii i sila rzeczy pijam irlandzka whiskey[...]Szczęściarz... Akurat żadnej z powyższych nie miałem okazji spróbować. Opinie? Ciekawi mnie zwłaszcza Tyrconnell. Niby popularna, ale jakoś nie zdarzyło się. |