![]() |
Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólnie o whisky (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki (/showthread.php?tid=612) |
Re: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - cubus - 03-09-2015 Glenfarclas... no więc właśnie! Wezmę od Surykatki na spotkaniu sample i może po spróbowaniu też się coś rozjaśni. Swoją drogą... kupić lata 60 Glenfarclasa które jeszcze cenami nie zabijają i potrzymać 10-20 lat. To będzie 60-70 lat od nalania w beczke. Masz racje - byłbym gość na dzielni ![]() Zbliżamy się do momentu kiedy wybucha mi łeb ![]() ![]() Re: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - K@mil - 03-09-2015 Dobrze mówisz, Farclasik to raczej pewny temat. A jak nie Farclas, to taki GlenDronach 71/72, no ewentualnie 78 ![]() Re: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - Bartek - 03-09-2015 Mam wrażenie, że GD bardziej się cenią albo to tylko moje oko zbyt przychylnie patrzy na Farclasy ![]() Sorry Cubus, że jeszcze bardziej Ci namąciłem... choć wiem jaką podejmiesz decyzję po teście sampli od Surykatki. Re: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - cubus - 03-09-2015 Bartek napisał(a):Mam wrażenie, że GD bardziej się cenią albo to tylko moje oko zbyt przychylnie patrzy na Farclasy haha czyżby postanowione? :lol: Gorzej, że po drodze wszystkie inne też mnie bardzo kuszą i skończy się na więcej niż jednej butli ![]() ... i tym, że mnie żona wywali z domu Re: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - morgan82 - 03-09-2015 Cubus trzeba było kupić szybko i już . A tak masz łeb jak sklep ![]() ![]() Re: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - Bartek - 03-09-2015 "My biggest fear, is when I die - my wife will sell my whiskies for what I told her they cost" Re: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - malthead - 03-09-2015 W efekcie końcowym tak jak już pisałem niemalże wszystko co stare i dobre się nadaje. Farclas z lat 60tych - jesteś mega gość na dzielni, GD czy Ardbeg z 70tych tak samo. Wybór należy "niestety" do Ciebie. Fakt, że surykatkowo-danielowy sampling może w mózgu stworzyć sugestię nie do odrzucenia.... ah, już mnie skręca z niecierpliwości. Re: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - cubus - 03-09-2015 namieszaliście mi w głowie zdrowo ale w kwietniu pewnie sporo się wyjaśni ![]() Odejdę chyba więc od początkowych założeń przy zakupie tej butli. A roczniki, artisty czy inne 30 latki będę obserwował na aukcjach i jak się coś trafi to będe brał. A ta najważniejsza - pierwsza ktora ma poczekać na mega okazję będzie po prostu jak najlepsza i będę jej szukał wśród Glenfarclasów, GD, Ardbegów itp. Bartek napisał(a):"My biggest fear, is when I die - my wife will sell my whiskies for what I told her they cost" doskonałe! ![]() Re: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - tomaj676869 - 03-09-2015 Bartek napisał(a):"My biggest fear, is when I die - my wife will sell my whiskies for what I told her they cost" To samo sie tyczy częsci samochodowych B-) Re: Zakup pierwszej butelki z najwyższej półki - K@mil - 03-09-2015 Bartek napisał(a):"My biggest fear, is when I die - my wife will sell my whiskies for what I told her they cost"Zacne i prawdziwe :lol: |